Economie

RCS & RDS preia AKTA, cel mai mare operator de cablu independent

Tranzacţia prin care RCS&RDS – Digi, compania care domină autoritar pieţele locale de internet fix şi televiziune cu o cotă pe fiecare segment de circa 50% după numărul de clienţi, a preluat în luna decembrie a anului trecut grupul AKTA – cel mai mare jucător independent din piaţa de cablu – şi un alt jucător afiliat mai mic, pentru aproape 77 mil. euro, a fost aprobată de Consilului Concurenţei.

“Condiţia suspensivă a aprobării concentrării economice de către Consiliul Concurenţei a fost îndeplinită, decizia de neobiecţiune fiind însă condiţionată de respectarea de către RCS&RDS a angajamentelor asumate şi acceptate de către autoritatea de concurenţă. Angajamentele au fost oferite de RCS&RDS pentru a înlătura anumite îngrijorări concurenţiale ridicate de către Consiliul Concurenţei privind concentrarea şi au,în principal,două dimensiuni, respectiv relaţia RCS&RDS cu clienţii preluaţi potrivit contractelor şi relaţia RCS&RDS cu furnizorii de canale TV”, transmit reprezentanţii RCS&RDS într-un anunţ pe Bursă.

Concret, trecerea la reţeaua RCS&RDS urmează să fie finalizată în 3 ani de la aprobarea tranzacţiei, timp în care compania intenţionează să migreze mai mult de 95% dintre clienţii preluaţi la o infrastructură de fibră optică. În plus, “RCS&RDS va oferi tuturor clienţilor posibilitatea de a beneficia de pachetele şi preţurile oferite clienţilor existenţi şi nu va majora preţurile pentru o perioadă de trei ani”.

Totodată, RCS&RDS şi-a mai asumat pentru o perioadă de cinci ani obligaţia ca în cazul în care nu ajunge la un acord comercial cu orice furnizor de canale TV pentru retransmiterea respectivelor canale în pachetul debază al RCS&RDS, atunci să ofere respectivului furnizor posibilitatea ca acestea să fie incluse în extra – opţiuni ale RCS&RDS,ce vor fi oferite clienţilor RCS&RDS în schimbul plăţii unui tarif suplimentar, care va fi în principal stabilit de către furnizorul de Canale TV.

Alte știri de interes

Florin Cîțu, propunere CURAJOASĂ pentru Marcel Ciolacu. Se poate ajunge în penal: ”Crimă cu premeditare!”

Saghin Cristian

Vacanțe în pandemie – Românii au salvat litoralul bulgăresc în acest sezon

Saghin Cristian

INS: Producţia industrială a scăzut în primele opt luni, ca serie brută, cu 13,7%, faţă de perioadă similară din 2019

Saghin Cristian

Tranzacţii record la bursă, după ce România a devenit Piaţă Emergentă

Mihnea Tudor

Ungaria produce Remdesivir pentru tratarea Covid-19

Gloria Pascu

8 miliarde de dolari pentru reactoarele centralei Nucleare de la Cernavodă. Acord semnat cu SUA

Mihnea Tudor

Compania NN anunţă că intră oficial de luna aceasta pe piaţa asigurărilor de locuinţe

Saghin Cristian

Florin Cîţu susţine că programul de guvernare al PSD cuprinde mai multe taxe şi impozite

Mihnea Tudor

Industria jocurilor critică dur decizia de închidere a sălilor de jocuri de noroc

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »