Recomandări pentru minivacanţa de Paşte: opt destinaţii din România

Sărbătorile pascale sunt pentru majoritatea un prilej de a petrece mai mult timp în familie şi cu prietenii, însă dacă aţi decis să profitaţi de minivacanţă pentru a călători, vă propunem câteva zone din România în care veţi redescoperi bucuria pregătirilor tradiţionale de Paşte. Ştiri pe aceeaşi temă Destinaţii ideale pentru vacanţa de Paşte: 3 oraşe care păstrează trad…

Specialiştii motorului independent şi gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro au întocmit o listă cu opt destinaţii româneşti către care vă puteţi îndrepta cu sufletul deschis în minivacanţa de Paşte.

Viscri

Situat în judeţul Braşov, Viscri este definiţia satului românesc medieval, unde arhitectura, îmbrăcămintea şi tradiţiile par că au fost congelate în ultimele sute de ani şi readuse la viaţă nu mai departe de acum câteva zile. Vei fi impresionat de amabilitatea localnicilor, de limbajul desprins din amintirile lui Creangă şi de peisajele pe care modernitatea nu a îndrăznit să le atingă. În caz că nu ştiai, prinţul Charles a cumpărat o casă în acest sat, dulceaţa preparată la Viscri este comercializată în Paris şi scene dintr-un film spaniol au fost filmate aici.

Bucovina

Este zona despre care se spune că „timpul stă în loc“ şi cine nu ar vrea ca timpul să stea în loc atunci când este plecat în vacanţă? Bucovina este cunoscută pentru arta decorării ouălor şi există, totodată, festivaluri dedicate acestui meşteşug popular: Ciocăneşti, de exemplu, este unul dintre satele care găzduieşte Festivalul Ouălor Încondeiate.

Articolul pe larg »»» : Recomandări pentru minivacanţa de Paşte: opt destinaţii din România unde (re)descoperi tradiţii inedite | adevarul.ro

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes