Recomandări Salvamont România, după ce au constatat că sezonul de iarnă a debutat ”în forţă”, cu un număr îngrijorător de mare de accidente

Interrvenție Salvamont, salvare turist / Facebook, Salvamont
Interrvenție Salvamont, salvare turist / Facebook, Salvamont

Salvamont România anunţă, marţi, că sezonul de iarnă a debutat ”în forţă”, cu un număr îngrijorător de mare de accidente şi a oferit câteva recomandări pentru turişti.

”În ultimele sezoane de iarnă înregistrăm un număr extrem de mare de evenimente pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă şi deja şi acest sezon a debutat ”în forţă” cu un număr îngrijorător de mare de accidente”, anunţă, marţi, Salvamont România, într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Salvamontiştrii au transmis câteva măsuri pentru martorii unor accidente pe pârtiile de practicare a sporturilor de iarnă:

1. Nu intraţi în panică.

2. Protejaţi victima prin marcarea locului accidentului prin amplasarea unei perechi de schiuri amplasate în ”X” la 4-5 metri în amonte.

3. Anunţaţi echipa Salvamont aflată pe domeniul schiabil

4. Nu mişcaţi persoana accidentată şi nu permiteţi nimănui să facă acest lucru, decât dacă victima se află sub influenţa directă a unui factor de risc care îi pune viaţa în pericol sau îi provoacă afecţiuni medicale imediate. 5. Daca victima este inconştientă, deschideţi-i căile aeriene

6. Discutaţi cu victima şi observaţi dacă este coerentă în exprimare.

7. Nu încercaţi să aduceţi în poziţie anatomică membrele sau corpul victimei indiferent de poziţia acestuia, se pot produce leziuni cu efect ireversibil sau care pot fi fatale.

8. Protejaţi termic persoana accidentată (acoperire cu haine, sac de dormit, folie „Sirius” ), discutaţi permanent cu ea, urmăriţi o eventuală schimbare a stării de conştienţă, a respiraţiei, a culorii tegumentelor şi buzelor şi aşteptaţi până sosesc echipele Salvamont.

9. Pe toată perioada acordării primului ajutor purtaţi masca de protecţie individuală, după contactul cu victima spălaţi-vă din abundenţa pe mâini cu o substanţă dezinfectanta sau cu apa şi săpun .

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

accidente pe munte recomandari salvamont recomandari turisti
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes