Record de noi cazuri de Covid-19, de o parte şi de alta a Pacificului

Mexicul şi Japonia au raportat pentru ultimele 24 de ori cifre record de infectări cu SARS-CoV-2, în timp ce, la nivel global, numărul contaminărilor se apropie de 210 milioane.

Autorităţile mexicane au anunţat 28.953 de cazuri confirmate, cel mai mare număr de la începutul pandemiei, astfel că totalul înregistrat în ţară a ajuns la 3.152.205.

În Mexic au fost raportate, pentru ultimele 24 de ore, şi 940 de decese asociate Covid-19, iar bilanţul este acum de 250.469, însă oficialii sunt de părere că numărul real este posibil să fie mult mai mare.

Weekendul acesta este aşteptat ca Mexicul să primească un lo de 1,75 de milioane de doze de vaccin Moderna din Statele Unite, acest ser primind miercuri aprobarea de utilizare în ţara latino-americană.

Guvernul mexican a anunţat săptămâna trecută că vicepreşedintele american, Kamala Harris, a promis că va trimite 3,5 milioane de doze de vaccin Moderna şi 5 milioane de doze de AstraZeneca.

Cel puţin 42% din populaţia Mexicului, de 126 de milioane de locuitori, a primit cel puţin o doză de vaccin anti-Covid, însă varianta Delta se răspândeşte tot mai mult în ţară, iar tinerii ezită tot mai mult să se vaccineze.

De cealaltă parte, Japonia a înregistrat de asemenea un număr record al cazurilor noi de infectare, iar rata de ocupare a spitalelor din Tokyo se apropie de 100%. Pentru ultimele 24 de ore, au fost anunţate 23.917 contaminări.

Miercuri, mai multe prefecturi au raportat cifre importante, cu Tokyo aflându-se în fruntea listei, cu 5.386.

Oficialii guvernamentali şi oamenii de ştiinţă sunt în dezacord privind felul în care Jocurile Olimpice au contribuit la recenta creştere a numărului de cazuri. Indiferent de cauză, pregătirile pentru Jocurile Paralimpice, care vor debuta pe 24 august şi se vor desfăşura tot fără spectatori, sunt pe ultima sută de metri.

Japonia a raportat, până în prezent, mai mult de 1,2 milioane de cazuri şi peste 15.500 de decese asociate Covid-19.

La nivel mondial, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate mai mult de 209,3 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi aproximativ 4,4 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

infectari covidnumar infectarirecord infectari
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes