Economie

RECTIFICARE bugetară. Cîţu: Se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţă socială, educaţie şi continuarea investiţiilor

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a declarat că, prin a treia rectificare bugetară din acest an, care a fost prezentată în primă lectură în şedinţa de Guvern, se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţă socială şi educaţie şi în acelaşi timp continuarea investiţiilor.

Florin Cîţu a spus că, în şedinţa de Guvern de miercuri seară, a fost prezentat, în primă lectură, proiectul celei de-a treia rectificări bugetare din acest an.

Prin această rectificare bugetară se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţă socială şi educaţie şi în acelaşi timp ne asigurăm continuarea investiţiilor, în acest an sunt estimate la 55 de miliarde de lei, o creştere faţă de bugetul iniţial cu 4,5 miliarde de lei„, a afirmat el, la briefingul de după şedinţa Executivului.

Cîţu a precizat că execuţia la zece luni este „cea mai bună din ultimii zece ani”, de 35,4 miliarde de lei, mai mult decât s-a cheltuit în tot anul 2016, în tot 2017 sau în întreg anul 2018.

Ministrul de Finanţe a spus că deficitul bugetar creşte de la 8,6% din PIB la 9,1% din PIB, adică 96 de miliarde de lei, iar Comisia de Prognoză estimează o contracţie a PIB-ului de 4,2%.

Referitor la alocarea pe ministere a resurselor, la rectificarea bugetară, Cîţu a explicat că Ministerul Muncii va primi 1,6 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii 1,1 miliarde de lei, Ministerul Sănătăţii – 1 miliard de lei, Ministerul Lucrărilor Publice – 1 miliard de lei, Ministerul Fondurilor Europene – 105 milioane de lei, Ministerul Public – 90 de milioane, ANSVSA – 19 milioane.

El a adăugat că sunt ministere la care s-au făcut economii, pe care le-au pus la dispoziţia Guvernului.

Alte știri de interes

Cîţu, la prezentarea Planului de Redresare şi Rezilienţă: Vremea câinilor cu covrigi în coadă şi a râurilor de lapte şi miere care curg din robinetele pesediştilor a luat sfârşit

Mihnea Tudor

Programul Rabla pentru Electrocasnice va începe în 15 decembrie

Mihnea Tudor

Digitalizare: O firmă va putea fi înfiinţată exclusiv online

Saghin Cristian

NETOPIA Payments este primul procesator din România care acceptă plăți online prin Google Pay pentru comercianții înrolați

Saghin Cristian

Florin Cîţu anunţă că a fost aprobată a treia rectificare bugetară din acest an. Deficitul a fost majorat

Mihnea Tudor

Munca de acasă: O treime dintre companii arată că productivitatea angajaţilor a crescut

Saghin Cristian

Bursa de Valori București, aniversare 25 de ani. Promisiunile ministrului Florin Cîțu

Saghin Cristian

Procedura pentru acordarea eşalonării la plată simplificate a fost publicată în Monitorul Oficial

Mihnea Tudor

Președintele Iohannis: Economia îşi revine, dar finanţele publice au rămas puţin în urmă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »