Redresare economică – ce țări primesc bani mulți de la UE

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a promis că de viitorul pachet european cu măsuri de redresare economică vor beneficia în special ţările cele mai afectate de pandemia de coronavirus.

Într-o intervenţie în faţa Parlamentului European (PE), Von der Leyen a prezentat liniile generale ale acestui plan la care lucrează executivul comunitar şi care va cuprinde o nouă propunere privind viitorul cadru financiar multianual (pentru perioada 2021-2027), împreună cu o propunere de creare a unui fond de redresare economică menit să atenueze efectele crizei provocate de pandemie, scrie Agerpres.

Însă, preşedinta Executivului european nu a precizat când va face publice aceste propuneri, pe care anterior le promisese pentru a doua sau a treia săptămână a lunii în curs, fără a avansa cifre concrete.

„Vor fi disponibile pentru toate statele membre, fie că sunt sau nu în zona euro, şi se vor axa pe zonele din UE care au fost cele mai afectate şi unde nevoile de rezilienţă sunt mai mari”, a spus Von der Leyen.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes