Reducerea CAS cu 5%, propunerea lui Cîțu – Marcel Ciolacu îl așteaptă să explice în coaliție această ”formulă miraculoasă”

Reducerea CAS cu 5%, propunerea lui Cîțu - Marcel Ciolacu îl așteaptă să explice în coaliție această ”formulă miraculoasă”. Sursa foto: stiripescurt
Reducerea CAS cu 5%, propunerea lui Cîțu - Marcel Ciolacu îl așteaptă să explice în coaliție această ”formulă miraculoasă”. Sursa foto: stiripescurt

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, miercuri, la Parlament, despre propunerea liderului PNL Florin Cîţu privind reducerea CAS cu 5 procente, că îl aşteaptă la coaliţie, să spună de unde este sursa de finanţare. El a mai arătat că a văzut punctul de vedere al sindicatelor şi al partenerilor sociali.

”Am văzut şi eu punctul de vedere al sindicatelor şi al partenerilor sociali, că nu este oportună o reducere a CAS-ului, dar am cerut ministrului de Finanţe să ne dea impactul bugetar. Este în jur de 20 de miliarde. Vom vedea care variantă este cea mai eficientă”, a afirmat Ciolacu, precizând că nu este sustenabil, ţinând cont de intervenţia pe energie.

Poate cei care au propus au o formulă miraculoasă”, a adăugat el.

”Aşteptăm pe domnul Cîţu la coaliţie, să spună de unde este sursa de finanţare”, a spus Marcel Ciolacu, despre declaraţia liderului PNL Florin Cîţu, care spunea că doreşte un consens în coaliţie pe reducerea CAS-ului cu 5%.

Despre faptul că deja s-a depus un amendament în acest sens, de către PNL, în Parlament, liderul PSD a răspuns: ”Înseamnă că au vreo formulă miraculoasă, o lampă a lui Aladin”.

Despre majorarea contribuţiei la Pilonul II de pensii, începând cu 2024, şi faptul că PNL vrea ca aceată majorare să se aplice începând cu 1 iulia anul acesta, Ciolacu a arătat că ”nu s-a angajat PSD la numite reforme din PNRR, ci PNL”.

”Acum, PNL modifică ce s-au angajat să facă (..) Cel mai important este că am îndeplinit acest jalon şi mergem mai departe cu PNRR”, a spus el.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

formula miraculoasa marcel ciolacu reducere cas
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes