Sanatate

Refuzi vaccinarea? Medicul de familie te poate scoate din lista de pacienți. Se întâmplă în Călărași

Un anunț mai puțin obișnuit a fost postat pe o rețea de socializare de un medic de familie din județul Călărași. Acesta anunță că va scoate din lista sa persoanele care refuză vacccinarea.

Cătălin Petrencic, medic de femilie din Călărași, invocă în sprijinul deciziei sale un articol de lege care arată că asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului:

Asiguratii, conform art 231, alin e), din Legea 95/2006, au obligatia „să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului„, scrie el.

”Conform acestui artcicol de lege, ANUNT PUBLIC de acum ca TOATE PERSOANELE INSCRISE LA MINE CARE REFUZA VACCINAREA ANTI-COVID 19, VOR FI SCOASE DE PE LISTA MEA DE MEDIC DE FAMILIE.

Este de neacceptat sa continui colaborarea cu pacientii care nu cred in recomandarile pe care le fac. Persoanele care refuza vaccinarea, dreptul lor, fac dovada ca nu au incredere in mine, in ceea ce spun, in ceea ce le recomand sa faca. In cei 33 de ani de practica am vaccinat mii de persoane, am facut zeci de mii de inoculari si nu am avut reactii adverse decat foarte putine si minore. Cred in vaccinuri, chiar si in cele nou aparute sau schimbate in acesti ani. Vaccinarea a reprezentat pentru mine partea cea mai importanta a activitatii de preventie. In toti acesti ani am avut o singura persoana care a refuzat vaccinarea celui de-al doilea copil si i-am cerut sa-i ia fisa si sa se mute la alt medic. Ceea ce a si facut”, a scris în postarea sa de pe Facebook doctorul Cătălin Petrencic.

Medicul Cătălin Petrencic este născut în Pitești și trăiește în comuna Mânăstirea din jud. Călărași.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Alertă! Ministerul Sănătății anunță că 9 din 10 contacți ai unuia dintre pacienții infectați cu noua tulpină COVID sunt pozitivi. Pacientul lucrează la o școală din Capitală

Daniela Arnăutu

Doctorul Musta dezvăluie care este singura contraindicație a vaccinului anti-COVID

Daniela Arnăutu

Peste 740.000 de persoane s-au programat la vaccinare

Saghin Cristian

Există o diferenţă între numărul de doze disponibile şi numărul de persoane programate. Câte persoane vor putea face și a doua doză de vaccin?

Gloria Pascu

Rafila, despre COVID:„Eu cred că circa 20% dintre români au trecut deja prin infecție”

Daniela Arnăutu

Arafat e circumspect, cu privire la relaxarea măsurilor: Dacă începe să crească din nou incidenţa în Bucureşti, măsura poate fi inversată

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »