Regeneron, solicitare în regim de urgenţă pentru tratamentul său cu anticorpi pentru Covid-19, administrat lui Trump

Compania de biotehnologie Regeneron a solicitat Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA să autorizeze utilizarea în regim de urgenţă a tratamentului său cu anticorpi pentru tratarea Covid-19, care i-a fost administrat preşedintelui Donald Trump, informaţie care a dus, joi, la creşterea acţiunilor acesteia, relatează CNBC.

Terapia sa cu anticorpi monoclonali REGN-COV2 pentru coronavirus a fost administrată preşedintelui Donald Trump săptămâna trecută, după diagnosticarea acestuia cu Covid-19. El l-a descris de atunci ca un tratament, chiar dacă nu există încă dovezi ştiinţifice în acest sens.

Regeneron a anunţat miercuri că ”dacă va primi o astfel de autorizaţie, guvernul s-a angajat să pună la dispoziţia americanilor dozele, în mod gratuit, şi că îşi va asuma distribuirea lor”. În prezent, tratamentul este disponibil pentru 50.000 de pacienţi, potrivit Regeneron, care anticipează să ofere în următoarele luni doze pentru 300.000 de pacienţi.

REGN-COV2 este o combinaţie de doi anticorpi monoclonali şi ”a fost creat în mod special pentru a bloca infecţiozitatea” virusului care provoacă Covid-19.

Trump a primit 8 grame din cocktailul de anticorpi în faza timpurile a infecţiei sale, chiar dacă acesta nu este autorizat de către FDA.

Asociere cu Roche

Regeneron a afirmat că studiile au arătat că REGN-COV2 a redus încărcătura virală a virusului şi daunele asociate din plămânii primatelor. Compania s-a asociat recent cu Roche pentru a creşte oferta de REGN-COV2 la nivel global, dacă tratamentul va fi aprobat.

”Dacă REGNCOV2 se va dovedi sigur şi eficace în studiile clinice şi va primi aprobările din partea autorităţilor de reglementare, Regeneron îl va produce şi distribui în Statele Unite (dincolo de oferta către guvernul SUA), iar Roche îl va dezvolta, produce şi distribui în afara SUA”, a mai anunţat Regeneron.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Regeneron REGN-COV2 tratament cu anticorpi pentru Covid-19
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes