International

Regeneron, solicitare în regim de urgenţă pentru tratamentul său cu anticorpi pentru Covid-19, administrat lui Trump

Compania de biotehnologie Regeneron a solicitat Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA să autorizeze utilizarea în regim de urgenţă a tratamentului său cu anticorpi pentru tratarea Covid-19, care i-a fost administrat preşedintelui Donald Trump, informaţie care a dus, joi, la creşterea acţiunilor acesteia, relatează CNBC.

Terapia sa cu anticorpi monoclonali REGN-COV2 pentru coronavirus a fost administrată preşedintelui Donald Trump săptămâna trecută, după diagnosticarea acestuia cu Covid-19. El l-a descris de atunci ca un tratament, chiar dacă nu există încă dovezi ştiinţifice în acest sens.

Regeneron a anunţat miercuri că ”dacă va primi o astfel de autorizaţie, guvernul s-a angajat să pună la dispoziţia americanilor dozele, în mod gratuit, şi că îşi va asuma distribuirea lor”. În prezent, tratamentul este disponibil pentru 50.000 de pacienţi, potrivit Regeneron, care anticipează să ofere în următoarele luni doze pentru 300.000 de pacienţi.

REGN-COV2 este o combinaţie de doi anticorpi monoclonali şi ”a fost creat în mod special pentru a bloca infecţiozitatea” virusului care provoacă Covid-19.

Trump a primit 8 grame din cocktailul de anticorpi în faza timpurile a infecţiei sale, chiar dacă acesta nu este autorizat de către FDA.

Asociere cu Roche

Regeneron a afirmat că studiile au arătat că REGN-COV2 a redus încărcătura virală a virusului şi daunele asociate din plămânii primatelor. Compania s-a asociat recent cu Roche pentru a creşte oferta de REGN-COV2 la nivel global, dacă tratamentul va fi aprobat.

”Dacă REGNCOV2 se va dovedi sigur şi eficace în studiile clinice şi va primi aprobările din partea autorităţilor de reglementare, Regeneron îl va produce şi distribui în Statele Unite (dincolo de oferta către guvernul SUA), iar Roche îl va dezvolta, produce şi distribui în afara SUA”, a mai anunţat Regeneron.

Alte știri de interes

Donald Trump a votat anticipat în Florida: „Am votat pentru un tip care se numeşte Trump”

Saghin Cristian

Preşedintele Poloniei Andrzej Duda, diagnosticat cu COVID-19

Mihnea Tudor

Eurobarometru: 60% dintre români sunt mulţumiţi de măsurile luate de UE pentru a combate pandemia de COVID-19

Mihnea Tudor

Peste 47 de milioane de americani au votat anticipat în alegerile prezidenţiale din SUA, deja mai mulţi decât în 2016

Saghin Cristian

Spania, doborâtă de pandemie: a depăşit un milion de infecţii

Gloria Pascu

Alegerile prezidenţiale: Spionajul rus acuză SUA că urzesc o ”revoluţie” în R. Moldova

Saghin Cristian

Brigitte Macron a intrat în autoizolare

Saghin Cristian

Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei. Ministrul Sănătății din Belgia: Ne apropiem de un tsunami

Gloria Pascu

Familia lui Samuel Paty, primită la Palatul Elysee de către Emmanuel Macron

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »