Regeneron: Testul tratamentului cu anticorpi de sinteză, suspendat în SUA

Regeneron: Testul tratamentului cu anticorpi de sinteză, suspendat în SUA
Regeneron: Testul tratamentului cu anticorpi de sinteză, suspendat în SUA

Societatea americană în domeniul biotehnologiei Regeneron a anunţat vineri suspendarea testului clinic al cocteilului său cu anticorpi de sinteză împotriva covid-19, realizat asupra unor bolnavi spitalizaţi care au nevoie de oxigen în debit mare dar care nu sunt intubaţi, relatează AFP.

Acest cocteil de anticorpi monoclonali i-a fost injectat lui Donald Trump la începutul lui octombrie, iar Regeneron a depus la scurt timp după aceea o cerere de autotizare condiţionată la Agenţia americană a medicamentului (FDA), pentru ca tratamentul să poată fi administrat larg bolnavilor nespitalizaţi care au simptome uşoare spre moderate.

Societatea nu a prezentat motivul suspendării testului.

Ea a anunţat doar că Comitetul ştiinţific care supervizează studiul a recomandat suspendarea, din cauza unui ”posibil semnal privind siguranţa şi a unui profil defavorabil risc/beneficiu”.

Testele tratamentelor sau vaccinurilor pot fi suspendate atunci când un participant se îmbolnăveşte, pentru a se verifica dacă boala este un efect secundar sau este independentă de produsul testat.

Mai multe teste au fost suspendate în ultimele luni, iar apoi au fost reluate – vaccinurile AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Un tratament cu anticorpi ai altei societăţi, grupul Eli Lilly, a fost suspendat în urmă cu două săptămâni.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Regeneronregeron suspendattratament cu anticorpitratament trump
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes