International

Regina Elizabeta a II-a, prima ieşire importantă de la începutul crizei Covid-19 sub semnul noviciok

Regina Elizabeta a II-a a efectuat joi prima sa vizită importantă de la începutul crizei sanitare cauzată de pandemia Covid-19, în martie, la un laborator militar care a participat la ancheta cu privire la otrăvirea cu noviciok a fostului dublu agent rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia, Iulia, în 2018, relatează Reuters, preluată de news.ro.

Experţi de la laboratorul ”top-secret” din Porton Down, în sud-vestul Angliei, au stabilit că acest agent neurotoxic dezvoltat de către armata sovietică în anii ’70 şi ’80 a fost folosit împotriva lui Serghei şi Iuliei Skripal, găsiţi inconştienţi pe o bancă publică, în oraşul Salisbury, în marte 2018.

Ei au supravieţuit atacului, imputat unor agenţi ruşi susţinuţi de Moscova, însă o femeie, Dawn Sturgess, a murit după ce a pus mâna pe sticla care conţinea otrava. Aceeaşi substanţă a fost identificată în organismul opozantului rus Aleksei Navalnîi, care a primit îngrijiri la Berlin. Kremlinul respinge orice responsabilitate în ambele cazuri.

Prima apariție publică a reginei Elisabeta a II-a

În prima sa apariţie publică în afara Castelului Windsor, în care şi-a petrecut carantina, regina Elizabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, a fost însoţită de către nepitul său, prinţul William.

Ei inaugurează un nou departament al laboratorului specializat în analiza medico-legală a substanţelor explozive.

De la începutul crizei sanitare cauzate de pandemia Covid-19, regina a apărut în public doar în iunie, cu ocazia unei defilări militare organizate de ziua sa de naştere, la Castelul Windsor, şi la ceremonia înnobilării lui Sir Tom Moore, căpitanul în vârstă de 100 de ani care a emoţionat o mare parte a opiniei publice strângând fonduri pentru susţinerea serviciilor de sănătate, depăşite de pandemie.

Alte știri de interes

Brigitte Macron a intrat în autoizolare

Saghin Cristian

Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei. Ministrul Sănătății din Belgia: Ne apropiem de un tsunami

Gloria Pascu

Familia lui Samuel Paty, primită la Palatul Elysee de către Emmanuel Macron

Mihnea Tudor

Probleme IMENSE în Polonia: Stadionul Naţional din Varşovia, transformat în spital Covid-19

Mihnea Tudor

Peste 30.000 de cazuri și un nou record de infectări în Franța

Mihnea Tudor

Atac terorist la Paris! Un bărbat a fost decapitat

Mihnea Tudor

Nicolas Sarkozy, inculpat de ”asociere de răufăcători” în dosarul finanţării libiene

Mihnea Tudor

Jumătate din UE, inclusiv România, clasată cod roşu pe noua hartă a restricţiilor de călătorie covid-19

Mihnea Tudor

Ursula von der Leyen părăseşte summitul UE pentru a intra în carantină

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »