Regulamentul Camerei, schimbat. George Simion s-a dat în spectacol în ședința Comisiei: ”Du-te măi de aicea, pleacă cu figurile astea de cartier”

Comisie Regulament Camera Deputatilor. Sursa foto: captura video
Comisie Regulament Camera Deputatilor. Sursa foto: captura video

Modificările la regulament, pentru introducerea sancţiunilor, în cazul unor agresiuni sau injurii, au fost votate, miercuri, în Comisia de Regulament din Camera Deputaţilor a votat, miercuri, înainte de şedinţa plenului. În timpul şedinţei, copreşedintele AUR, George Simion, s-a împins cu deputatul USR, Bogdan Rădeanu, care l-a acuzat că l-a călcat pe picior. Simion a mai spus că în şedinţă s-au folosit jigniri precum ”nazişti” şi ”maimuţă”.

”Ni se pune pumnul în gură, din păcate”, a spus Simion, după votul din comisie, în timp ce transmitea live pe pagina de Facebook discuţiile din şedinţă.

Când a ieşit din sală, deputatul USR, Bogdan Rădeanu, l-a acuzat că l-a călcat pe picior. ”Ce faci, măi, mă calci pe picior?”, i-a spus Rădeanu lui Simion.

”Ce aţi păţit, domnule Rădeanu? Băă, aţi văzut toată lumea cum m-a împins?”, a început să ţipe George Simion.

”Du-te măi de aicea, pleacă cu figurile astea de cartier. Ai o facultate, mă!”, i-a replicat Rădeanu.

”Domnul Rădeanu m-a împins”, a transmis Simion presei.

Co-preşedintele AUR a declarat, după vot, că deputaţii vor fi privaţi de telefoane şi angajaţi, ca să nu mai filmeze.

”S-a votat 4 cu 1 şi 4 la 2, la unele amendamete. Nu o să mai avem voie să facem live-uri. O să facem în continuare, o să fac în fiecare zi, din Camera Deputaţilor, ca să se înveţe domnii din coaliţia majoritară să ne pună pumnul în gură Opoziţiei”, a spus Simion, precizând că i se va tăia jumătate din indemnizaţie, pe care oricum o dona.

Simion i-a acuzat pe cei din comisie că, deşi vor să introducă sancţiuni, ei sunt cei care jignesc.

”Exact cei care încearcă să impună acest Regulament, aduc jigniri. Am auzit acolo cuvinte precum maimuţă, nazişti şi teoretic, pentru spusesle unui parlamentar, trebuie tot partidul sancţionat”, a spus Simion.

Simion a afirmat că deputatul Ciprian Titi Stoica de la AUR a folosit cuvântul ”nazişti ”către ceilalţi membri ai comisiei, iar Alfred Simonis l-a făcut ”maimuţă” pe acesta.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

george simion live parlament modificari regulament regulament camera
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes