Remdesivir devine primul medicament anti-Covid autorizat în Europa

Remdesivir devine primul medicament anti-Covid autorizat în Europa
Remdesivir devine primul medicament anti-Covid autorizat în Europa

Remdesivir a fost autorizat de Comisia Europeană pentru “punerea pe piaţă condiţionată” în Uniunea Europeană.

Remdesivir este utilizat în tratamentul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus și devine astfel primul medicament autorizat la nivelul UE în tratamentul împotriva COVID-19, precizează executivul european.

“Nu vom omite niciun efort pentru a obţine tratamente sau vaccinuri eficiente împotriva coronavirusului”, a declarat comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides, citată într-un comunicat, în condiţiile în care autorizaţia a fost acordată la mai puţin de o lună după depunerea solicitării.

Unda verde din partea Comisiei Europene intervine la o săptămână după recomandarea făcută de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), faţă de 67 de zile cât durează în mod normal, şi aprobarea statelor membre.

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, Remdesivir este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 într-un studiu clinic cu o amploare semnificativă, deşi efectul său a fost considerat modest.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

remdesivirremdesivir autorizat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes