Renate Weber ar putea ataca la CCR și legea stării de alertă

Renate Weber ar putea ataca la CCR și legea stării de alertă
Renate Weber ar putea ataca la CCR și legea stării de alertă

Renate Weber, Avocatul Poporului, a vorbit, miercuri seară, la TVR, despre legea privind starea de alertă, adoptată în Parlament.

“Din punctul nostru de vedere, ordinea constituțională a fost restabilită prin această decizie. A fost o zi de foc și de teamă pentru că am urmărit dezbaterile din Parlament. Ar fi fost îngrozitor dacă ar fi trecut acel amendament, prin care s-ar fi încălcat Constituția, respectiv art. 78. Specialist în art.78 este președintele Iohannis, pentru că dumnealui, pe 11 mai, a trimis o sesizare la CCR, exact pe acest articol. Deci, dacă Parlmentul ar fi trecut, eu cred că președintele ar fi sesizat Curtea Constituțională, ca să fie consecvent.
Ce va fi în acele zile, după 15 mai? Dacă mă întrebați pe mine, o să spun, chiar dacă multă lume va scrâșni din dinți, cea mai acoperitoare formulă – și constituțională – este ca președintele să mai prelungească starea de urgență pentru câteva zile, în funcție de ceea ce-i spun specialiștii în epidemiologie”, a declarat Renate Weber, la ”România 9”.

”Pot să vă spun doar atât: cu siguranță nu vom ataca această lege în aceste două zile! După aceea, sigur, ne vom uita atent pe ea, poate sunt alte chestiuni neconstituționale. Dar, e o chestiune de durată, nu acum înainte de promulgarea legii“, a adăugat Renate Weber.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atacata la ccr curtea constitutionala Renate Weber Starea de Alerta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes