Declarația zilei

Renate Weber ar putea ataca la CCR și legea stării de alertă

Renate Weber ar putea ataca la CCR și legea stării de alertă
Renate Weber ar putea ataca la CCR și legea stării de alertă

Renate Weber, Avocatul Poporului, a vorbit, miercuri seară, la TVR, despre legea privind starea de alertă, adoptată în Parlament.

„Din punctul nostru de vedere, ordinea constituțională a fost restabilită prin această decizie. A fost o zi de foc și de teamă pentru că am urmărit dezbaterile din Parlament. Ar fi fost îngrozitor dacă ar fi trecut acel amendament, prin care s-ar fi încălcat Constituția, respectiv art. 78. Specialist în art.78 este președintele Iohannis, pentru că dumnealui, pe 11 mai, a trimis o sesizare la CCR, exact pe acest articol. Deci, dacă Parlmentul ar fi trecut, eu cred că președintele ar fi sesizat Curtea Constituțională, ca să fie consecvent.
Ce va fi în acele zile, după 15 mai? Dacă mă întrebați pe mine, o să spun, chiar dacă multă lume va scrâșni din dinți, cea mai acoperitoare formulă – și constituțională – este ca președintele să mai prelungească starea de urgență pentru câteva zile, în funcție de ceea ce-i spun specialiștii în epidemiologie”, a declarat Renate Weber, la ”România 9”.

”Pot să vă spun doar atât: cu siguranță nu vom ataca această lege în aceste două zile! După aceea, sigur, ne vom uita atent pe ea, poate sunt alte chestiuni neconstituționale. Dar, e o chestiune de durată, nu acum înainte de promulgarea legii„, a adăugat Renate Weber.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Declarația zilei – Raluca Turcan: PSD și COVID au format o alianță

Mihnea Tudor

Raed Arafat – Declarația Zilei, 10 mai 2020

Mihnea Tudor

Iohannis: Românii se confruntă cu doi inamici, SARS-CoV-2 și un altul vizibil, dar la fel de dăunător

Mihnea Tudor

Declarațiile zilei – Ludovic Orban: Vrem să ajungem la 15 mii de teste pe zi. Economic stăm mai bine decât previziunile unor analiști

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »