Renumărarea voturilor la Sectorul 1 şi Sectorul 5, decisă de Biroul electoral municipal

Biroul Electoral Central a transmis sâmbătă pentru soluţionare cererile către biroul electoral municipal. BEM are termen până duminică să decidă, potrivit hotărârii BEC, asupra sesizărilor formulate de mai multe partide cu privire la renumărarea voturilor în Sectorul 1 şi Sectorul 5.

Cu privire la corecta calificare a cererilor formulate de PSD Sector 5, PNL Sector 5, Alianţa electorală USR-PLUS şi Asociaţia Pro Rom Europa, BEC precizează că, potrivit legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, Biroul Electoral Central dă în competenţă birourilor electorale de circumscripţie soluţionalrea contestaţiilor referitoare la operaţiunile de votare, de numărare şi totalizare a voturilor, precum şi de înregistrare a rezultatuui votării în procesele-verbale.

Hotărârea BEC

”Prin urmare, atribuţia soluţionării contestaţiilor formulate împotriva Hotărârii nr. 70/30.09.2020 a Biroului electoral de circumscripţie a Sectnroului 5 revine Biroului Electoral de Circumscripţie a Municipiului Bucureşti, în temeiul art. 32 raportat la arr. 27 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 115/2015 cu modificările şi completările ulterioare”, arată hotărârea BEC de sâmbătă.

Astfel, BEC „stabileşte în sarcina Biroului electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti obligaţia de a soluţiona până la 04.10.2020, contestaţiile formulate împotriva hotărârii nr. 70/30.09.2020 a Biroului electoral de circumscripţie Sector 5 Bucureşti, înregistrate la Biroul Electoral Central cu nr. 3366/BEC/L/2020 din 03.10.2020. Dispune trimiterea spre competentă soluţionare a contestaţiilor către Biroul electoral de circumscripţie a municipiului Bucureşti. Definitivă”, conform sursei citate.

Iniţial, biroul electoral sectorul 5 decisese renumărarea voturilor în câteva secţii de votare, potrivit anunţului candidatului PNL şi USR-PLUS la Primăria Sectorului 5 Cristian Băcanu.

De asemenea, PSD depusese o solicitare de renumărare a voturilor la Sectorul 1. Social-democraţii au avut şi o cerere de anulare a alegerilor în Sectorul 1.

Cu toate acestea, BEC a respins joi solicitarea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1.

Totodată, Biroul Electoral Central a emis o circulară care introduce reguli „în cazul în care birourile electorale de circumscripţie hotărăsc reverificarea datelor înscrise în procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării”, ca răspuns la cererea de a da o interpretare unitară privind renumărarea voturilor făcută de Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Minicipiului Bucureşti.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

decizie bec primar sector 1 renumarare voturi renumararea voturilor la sectorul 1 si sectorul 5
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes