Replici pe Facebook, între Voiculescu și AUR, pe tema moțiunii simple

Replici pe Facebook, între Voiculescu și AUR, pe tema moțiunii simple
Replici pe Facebook, între Voiculescu și AUR, pe tema moțiunii simple

Parlamentarii AUR au anunţat, miercuri, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a formaţiunii, politice că vor vota moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţi, Vlad Voiculescu. 

AUR îl acuză pe Voiculescu de faptul că are probleme cu diploma de licenţă, că are nu mai puţin de 15 consilieri şi că nu are nicio legătură cu domeniul pe care îl gestionează. Vlad Voiculescu a reacţionat la această “interpelare” şi a ales să răspundă direct, scriind un comentariu la postarea AUR.

“Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a publicat pe Facebook diploma de studii obținută la Viena, dar și un atestat privind echivalarea ei cu o diplomă de master în România. Deși diploma vieneză a fost eliberată în 2011, echivalarea s-a făcut – ce coincidență! – abia în 2016, când la putere venise guvernul Cioloș. (Probabil că fără echivalare guvernul noilor securiști nu-l putea unge ministru, în mai 2016, pe domnul Vlad, fiu de vechi securist.)

Dar nu diploma este problema domnului Voiculescu. Problema lui este lipsa de moralitate: le-a cerut bucureștenilor să-l voteze, apoi i-a lăsat baltă. Pentru ca apoi, abia numit ministru, să-și ia 15 (CINCISPREZECE!) consilieri, unii dintre ei foști colaboratori sau cunoscuți ai lui. În loc să aibă grijă de pacienții care se sting prin spitale, uciși de bacterii și de foc, domnul Voiculescu tot de apropiații lui are grijă mai întâi!

Domnule Voiculescu, că n-ai nicio treabă cu medicina știm. Ce nu știm este de ce ai nevoie de 15 consilieri? Cum rămâne cu debirocratizarea pe care o susțineai înainte să ajungi la ciolan? Sau ai uitat de ea de îndată ce te-ai văzut ministru? Faptul că ți-ai luat atâția consilieri, după ce ai deja vreo patru secretari de stat, denotă că nu ești în stare să faci prea multe de unul singur. Pleacă acum și lasă locul unui profesionist adevărat, care n-are nevoie de o armată de consilieri și când merge la toaletă.

Aleșii AUR vor vota moțiunea inițiată în Parlament pentru demiterea lui Vlad Voiculescu. Avem această datorie față de milioanele de români umiliți, prost tratați sau de-a dreptul ignorați prin spitale. Și avem această datorie față de cei care au murit la Matei Balș, arși de corupția, incompentența și nepăsarea unui Sistem al cărui slujbaș mărunt, cu sau fără diplomă, este și ministrul Voiculescu!”, se arată în postarea AUR.

După doar cîteva ore, Vlad Voiculescu a  postat și el un comentariu, pe pagina de Facebook a AUR.

“Bună ziua!

O să vă răspund punctual:

1. Vă întrebați de ce nu mi-am echivalat diploma de la Viena mai repede. E simplu:

din 2001 până în 2016 am locuit în străinatate. Acesta este și motivul pentru care nu am avut nevoie să îmi echivalez diploma.

2. Mă acuzați că mi-am angajat 15 consilieri. Verificați pe website, vă rog. Ministrul are 8 posturi de consilier, restul sunt consilieri onorifici – și sunt câteva personalități remarcabile acolo.

3. Eu am venit în această funcție tocmai pentru a face curățenie și reformă reală, pentru a opri furturile și batjocura la adresa românilor și pentru a-i prețui și încuraja pe cei care își doresc cu adevărat să servească interesele românilor și României.

Aveți destui membri la Viena. Întrebați-i pe ei dacă diploma este reală.

Altfel, este dezamăgitor că orice om de bun simț din Parlament ar putea să voteze o moțiune pe care PSD ar fi lansat-o, dacă ar fi putut, încă înainte să îmi încep mandatul. Dar să fim cu toții sănătoși!”, a scris ministrul Sănătăţii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

aur in parlament facebook motiune simpla replici voiculescu vot
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes