Reportaj: La pas către „Perla Munților Apuseni” – GALERIE FOTO

„ROventura” ne invită, sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, într-o drumeție fascinantă, la Moneasa, supranumită și “Perla Munților Apuseni”, dar și la Căsoaia, una dintre cele mai vechi tabere din țară. Pe urmele tradiției arădene, descoperim, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele „ROventura”, oameni, locuri și povești care ne cuceresc.

Cunoscută cândva drept “Perla Munților Apuseni”, stațiunea Moneasa se zbate astăzi să-și recapete strălucirea de odinioară. Pornim, prin intermediul ”ROventura” intr-o plimbare pe aceste meleaguri, de la granița Aradului cu Bihorul, dar ne vom bucura și de o zi de iarnă că-n povești. Prima oprire o vom face la Cariera de la Moneasa, loc unde se producea marmură roșie și neagră, cu caracteristici extraordinare, și care a împodobit multe clădiri istorice, din Budapesta, Viena și București. Ba chiar se spune că până și mormântul lui Napoleon ar fi placat cu marmură de aici.

GALERIE FOTO

Ne continuăm călătoria prin Masivul Codru-Moma, deloc impunător că altitudine, vestit, însă, pentru bogatul său relief carstic. Alături de peșteri, lacul liniștit din inima stațiunii, vilele cu parfum de demult, precum și izvoarele mezotermale sunt principalele atracții din ceea ce, pe vremea imperiului, se numea “Orașul Paradisului”.

Adevărată oază de relaxare, Moneasa pare că va trăi vremuri mai bune. Observăm asta și la tabăra de vară a Centrului Cultural Județean Arad.

Alături de George și Andreea, roventurienii noștri, ne îndreptăm pașii către o nouă zonă care abia așteaptă să fie descoperită de turiști, Valea Highișului, la tabăra Căsoaia, unadintre cele mai vechi din țară. Povestea lucrărilor făcute aici, spusă de unul dintre artiști, ne ajunge și mai aproape de suflet, iar natura a lucrat, parcă, în completare, la desăvârșirea acestor sculpturi, pregătite să se dezvăluie privitorului.

Nu ratați, sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

moneazamuntii apuseniperla muntilor apuseniroventura
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes