Republicanii lui Trump, la pământ! Democraţii obţin majoritatea și în Senatul SUA

Democraţii şi-au asigurat majoritatea în Senatul SUA în urma câştigării alegerilor din Georgia, prin obţinerea ambelor posturi de senatori în acest stat, victorie care îmbunătăţeşte perspectivele ca preşedintele ales Joe Biden să îşi pună în aplicare agenda legislativă ambiţioasă, conform news.ro, care citează Reuters.

Edison Research a estimat miercuri după-amiază că democratul Jon Ossoff l-a învins pe senatorul republican David Perdue şi că democratul Raphael Warnock a devansat-o pe senatoarea Kelly Loeffler.

Ossoff a obţinut 50,3% din voturi, iar Perdue 49,7%, după numărarea a 98% din voturi, potrivit Edison. Astfel, Ossoff a depăşit o marjă care să îi asigure victoria fără o posibilă renumărare.

Victoria dublă a democraţilor împarte locurile în Senat între democraţi şi republicani la 50-50, iar votul vicepreşedintei Kamala Harris  va oferi democraţilor controlul în camera superioară.

Fiecare dintre cele 50 de state americane sunt reprezentate de doi senatori, în camera superioadă a Congresului, cu 100 de locuri.

Victoria celor doi candidaţi democraţi în Senat conferă partidului majoritatea în ambele camere ale Congresului şi la Casa Albă, pentru prima oară în ultimii 10 ani, mutând spectaculos balanţa puterii de la Washington.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

democratii obtin majoritateamajoritate congres suatrump pierde majoritateatrump republicani
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes