Republicanul Ron DeSantis şi-a anunţat candidatura la Casa Albă, într-o transmisiune cu probleme tehnice

Ron DeSantis şi-a anunţat candidatura la Casa Albă
Ron DeSantis şi-a anunţat candidatura la Casa Albă

Republicanul Ron DeSantis şi-a anunţat, miercuri, candidatura la Casa Albă, dar lansarea campaniei rivalului lui Donald Trump s-a transformat într-un fiasco, afectat de probleme tehnice majore, scrie AFP.

Candidatura guvernatorului Floridei era extrem de aşteptată de republicanii care căutau o alternativă la fostul preşedinte american, ale cărui idei le împărtăşeşte, dar nu şi excesele.

Ea a fost oficializată miercuri după-amiază.

Într-un videoclip postat pe Twitter, cel perceput drept principalul contracandidat republican al miliardarului din New York, a promis că va „conduce marea revenire a Americii”. O expresie care evocă sloganul emblematic al campaniei victorioase a lui Donald Trump din 2016: „Make America Great Again”.

Guvernatorul urma să dea mai multe detalii despre candidatura sa în timpul unui schimb cu Elon Musk pe Twitter. Dar probleme tehnice grave au perturbat fluxul emisiunii, ascultată de sute de mii de utilizatori.

“Mulţumesc pentru răbdare”, “microfonul tău nu este deschis”…, a încercat cumva şeful Twitter să gestioneze această situaţie haotică.

Guvernatorul a încercat să-şi desfăşoare viziunea pentru ţară, luând mereu drept exemplu Florida, pe care a transformat-o într-un laborator de idei conservatoare.

“Mă angajez să fiu un lider energic care va aborda probleme importante”, a promis el, subliniind în special problemele migraţiei.

Dar mesajul lui părea parazitat de seria de bug-uri din jurul acestei lansări.

“Probleme tehnice. Tăceri incomode. Un eşec total”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al fostului preşedinte.

Câştigătorul alegerilor primare republicane se va confrunta în noiembrie 2024 cu candidatul ales de Partidul Democrat – cel mai probabil Joe Biden.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri presedintealegeri suacandidatura ron de santisron de santis
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes