Respect pentru TRICOLOR! Ministrul Nicolae Ciucă a depus un proiect de lege

Respect pentru TRICOLOR! Ministrul Nicolae Ciucă a depus un proiect de lege
Respect pentru TRICOLOR! Ministrul Nicolae Ciucă a depus un proiect de lege

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, anunţă că a depus, joi, în calitatea sa de senator PNL, un proiect de lege care interzice adăugarea inscripţiilor pe drapelul României.

“Respectul pentru simbolurile naţionale. Am depus la Biroul permanent al Senatului prima mea propunere legislativă, legată de respectul simbolurilor naţionale, un proiect de suflet pe care îl voi urmări îndeaproape pe tot parcursul său în Parlamentul României.

Suntem cu toţii datori să respectăm drapelul României şi imnul naţional, simboluri care reprezintă istoria românilor şi pe cei care s-au jertfit pentru ţară şi pentru întregirea neamului”, a scris Nicoale Ciucă pe pagina sa de Faccebook.

Potrivit generalului, legea nr. 75/1994 prevede modalităţile de arborare a drapelului României şi intonare a imnului naţional, dar nu prevede şi unele informaţii referitoare la modul în care cetăţenii trebuie să îşi arate respectul pentru cele două simboluri naţionale.

“Prin modificările legislative propuse, se va interzice aplicarea, pe drapelul naţional a oricăror inscripţii sau simboluri, altele decât cele prevăzute în actele normative în vigoare. De asemenea, se va impune tuturor participanţilor la ceremonii oficiale ca, pe timpul intonării imnului naţional, să păstreze tăcerea sau să intoneze imnul”, consideră Nicoale Ciucă.

O astfel de prevedere este de așteptat să afecteze direct partidul AUR, care a afişat la mitinguri în repetare rânduri tricolorul pe care era pusă sigla formaţiunii conduse de George Simion.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

inscriptii drapellegere inscriptii tricolornicolae ciucarespect lege drapel
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes