Responsabilii în gestionarea pandemiei, împreună cu premierul, au analizat necesitatea unor noi măsuri de prevenție

Premierul Ciucă a avut o şedinţă cu responsabilii în gestionarea pandemiei, în care au fost analizate programele de testare în şcoli, cât şi posibilitatea oferirii de măşti gratuite elevilor care au nevoie.

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, luni o şedinţă la Palatul Victoria pentru a analiza măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, transmite Guvernul. La întâlnire au fost invitaţi să participe miniştri şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii, Finanţelor, Justiţiei, Educaţiei, Muncii şi Solidarităţii Sociale, precum şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Printre subiectele de discuţie s-a numărat continuarea campaniei de vaccinare, iar referitor la şcoli a fost făcută o analiză a eficienţei programelor de testare a elevilor şi posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă şi oferirea de măşti gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în şcoală.

„În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluţia pandemiei în ţară şi la nivelul Uniunii Europene, fiind evidenţiate o serie de măsuri avute în vedere în funcţie de această situaţie, care să protejeze sănătatea românilor şi să permită continuarea funcţionării şcolilor, precum şi a sectoarelor economice. Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluţie de protejare a vieţii şi sănătăţii românilor faţă de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii ţări, rămâne portul corect al măştii chirurgicale sau al altor tipuri de măşti care să respecte standardele FFP2”, arată comunicatul de presă al Executivului.

Potrivit sursei citate, în privinţa situaţiei din şcoli, pentru protejarea sănătăţii copiilor şi a personalului didactic, s-a analizat eficienţa programelor de testare a elevilor şi posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă şi oferirea de măşti gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în şcoală.

„Pentru continuarea în bune condiţii atât a funcţionării serviciilor publice, cât şi a activităţilor economice care să menţină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluţii alternanţa program de lucru, respectiv şomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii şi Ministerul Finanţelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare. În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populaţiei, vor fi derulate activităţi de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării”, mai indică sursa menţionată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

masti gratuitemasuri de preventienicolae ciucanoi masuritestare elevi
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes