Restricții în România și de la 1 iulie. Nelu Tătaru: Se amână a patra etapă de relaxare

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit la un post despre măsurile care se vor lua de la 1 iulie. Ministrul Sănătății a spus la Digi 24 că dacă numărul cazuri cu coronavirus va crește se vor lua în considerare noi restricții pentru a izola zonele focare.

”S-a evaluat tot ce s-a întâmplat în cele două săptămâni, am avut o creștere a cazurilor, a numărului de decese. Recomandările sunt de a amâna noile măsuri de relaxare, urmărind evoluția numărului de cazuri și de pacienți de la ATI în săptămâna următoare.

Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat la Digi24 Nelu Tătaru.

El a mai spus că în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunțate noi măsuri de relaxare. ”Fiecare anchetă epidemiologică va duce la un rezultat în care putem vizualiza o transmitere comunitară, iar, în măsura în care va fi accentuată, ne gândim ca, punctual, în anumite locații, să putem impune și alte restricții”.

Întrebat cum ar arăta alte restricții, ministrul a răspuns: ”Izolarea acelui focar, carantinarea acelei zone, noi trebuie să izolăm în focar pentru a nu se extinde”.

Ministrul Sănătății a precizat că a participat la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, și și Raed Arafat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nelu tataru relaxare amanata restrcitii romania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes