Guvern

Restricții în România și de la 1 iulie. Nelu Tătaru: Se amână a patra etapă de relaxare

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit la un post despre măsurile care se vor lua de la 1 iulie. Ministrul Sănătății a spus la Digi 24 că dacă numărul cazuri cu coronavirus va crește se vor lua în considerare noi restricții pentru a izola zonele focare.

”S-a evaluat tot ce s-a întâmplat în cele două săptămâni, am avut o creștere a cazurilor, a numărului de decese. Recomandările sunt de a amâna noile măsuri de relaxare, urmărind evoluția numărului de cazuri și de pacienți de la ATI în săptămâna următoare.

Recomandările specialiștilor din grupul tehnic sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie, urmărind evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor ATI, evoluția deceselor. În ultimele două săptămâni, o parte din concetățenii noștri nu au respectat regulile și am văzut creșterea transmiterii comunitare. S-a decis la nivelul grupului tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare”, a declarat la Digi24 Nelu Tătaru.

El a mai spus că în perioada următoare dacă vor fi rezultate favorabile într-o săptămână, atunci vor putea fi anunțate noi măsuri de relaxare. ”Fiecare anchetă epidemiologică va duce la un rezultat în care putem vizualiza o transmitere comunitară, iar, în măsura în care va fi accentuată, ne gândim ca, punctual, în anumite locații, să putem impune și alte restricții”.

Întrebat cum ar arăta alte restricții, ministrul a răspuns: ”Izolarea acelui focar, carantinarea acelei zone, noi trebuie să izolăm în focar pentru a nu se extinde”.

Ministrul Sănătății a precizat că a participat la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, și și Raed Arafat.

Alte știri de interes

Orban vrea prelungirea stării de alertă și-i roagă pe cei infectați să rămână în spitale: Depinde de Parlament până să avem o lege

Saghin Cristian

Nelu Tătaru: Am creat un grup de lucru pentru punerea în concordanță a deciziilor CCR privind carantinarea și izolarea

Saghin Cristian

Industria HORECA negociază cu Orban noi reguli pentru a putea redeschide restaurantele

Saghin Cristian

Orban: Ieșiți din mlaştina demagogiei. România are o şansă uriaşă!

Saghin Cristian

Marcel Vela, după vizita pe Litoral: Crește numărul controalelor. Sper să nu se închidă plaje

Gloria Pascu

Noi măsuri în lupta cu COVID-19. Hotărârea ce se aplică din 1 iulie 2020

Mihnea Tudor

Creșterea pensiilor – Orban: Nu există decât două soluţii reale

Mihnea Tudor

Orban susține că România ar fi ajuns Italia la pătrat, dacă nu se luau măsuri dure la început de epidemie

Mihnea Tudor

Scandalul Unifarm – Orban: Incercare penibilă! N-am avut niciun fel de informații

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »