Restricțiile, ridicate în școli, începând de miercuri

Ministerul Educaţiei a anunțat marți seară că a transmis a notă către toate inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Şcolar București prin care informează că, începând cu 9 martie, va înceta starea de alertă instituită în Români. Prin urmare, încetează și măsurile privind educația cu aplicabilitate în starea de alertă, conform Legii nr. 55/2020.

Ordinul comun al ministrului educaţiei şi ministrului sănătăţii nr. 5338/2015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică, cu modificările şi completările ulterioare, emis în baza Legii nr. 55/2020 și OUG nr. 141/2020, a fost abrogat marți.

Astfel, începând cu 9 martie 2022, nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate bolnavilor Covid-19.

Clasele/grupele/unitățile de învățământ care la data încetării stării de alertă funcționează în sistem online vor continua să funcționeze în acest sistem până la sfârșitul perioadei dispuse în deciziile de suspendare a activității cu prezență fizică.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

restrictii scoli
redactia

Alte stiri de interes