Vacante

REVELION 2021 – Grad de ocupare de peste 80% pe Valea Prahovei

Operatorii din domeniul turismului din judeţul Prahova se aşteaptă la un grad ridicat de ocupare a locurilor de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei, la acest sfârşit de an, anunţând pachete turistice care includ mese festive şi muzică live, cu respectarea măsurilor de siguranţă din punct de vedere sanitar.

Conform Asociaţiei pentru Promovarea şi dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, un pachet turistic la un hotel de 3 stele va costa aproximativ 2.800 de lei, în timp ce la 4 stele preţul ajunge la aproape 5.000 de lei pentru camera dublă.

Asociaţia pentru Promovarea şi dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova anunţă, luni, într-o postare pe Facebook, că operatorii din domeniu se aşteaptă la un grad de ocupare de 80-90% a locurilor de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei.

”Pentru Revelion se anunţă grad de ocupare de 80-90% în zona montană a judeţului Prahova, iar în Câmpina un grad de ocupare de 60%. Lucrurile pot evolua conform comportamentul pe care l-au avut turişti pentru sărbătorile de Crăciun. Tarifele pe care turiştii le vor achita pentru Revelionul petrecut în Prahova sunt de 4600 lei/ cameră pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cină festivă cu muzică live ambientală, brunch, etc). La un hotel de 3 stele sejurul va costa în jur de 2800 lei/cameră pentru 4 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, 2 cine şi muzica live ambientală”, informează APDT Prahova în postarea de pe reţeaua de socializare.

Conform sursei citate, de Crăciun, locurile de cazare din staţiunile montante din Prahova – Azuga , Buşteni, Sinaia – au fost ocupate în proporţie de peste 50 la sută, iar preţurile au fost mai mici decât anul trecut chiar şi cu 40%.

Conform APDT Prahova, în staţiunile Sinaia şi Azuga unităţile de cazare au avut un grad de ocupare de 60-80% în timp ce în Buşteni şi Câmpina gradul de ocupare a fost de aproximativ 60%, iar preţurile au fost, în medie cu 30-40% mai mici decât în anul 2019. Mulţi turişti au anulat în ultimul moment rezervările făcute, însă la fel de mulţi au făcut rezervări last minute, precizează reprezentanţii operatorilor din domeniu.

”În această perioadă gradul de ocupare mediu este de 40% fiind influenţat foarte mult de vremea capricioasă. Pârtiile au fost luate cu asalt de toate categoriile de vârstă şi de doritorii de sporturi de iarnă. Stratul de zăpadă este de 80-100 cm la Sinaia”, mai transmite APDT Prahova.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Agențiile de turism europene nu sunt de acord cu certificatele de vaccinare

Mircea Furdu

Ajutorul de stat pentru turism se va acorda în continuare. Noul termen a fost deja aprobat

Mihnea Tudor

Surprinzător: Românii au preferat masiv să meargă în vacanță în Maldive

Mihnea Tudor

Lupta cu dezastrul din România. Reportaj despre cum tineri arhitecți se zbat să salveze staţiunea Băile Herculane – FOTO

Mircea Furdu

Litoral 2021: Eforie Nord, cea mai ieftină staţiune de pe litoral şi în acest an. Cât vom plăti pentru un sejur

Gloria Pascu

Mamaia câștigă teren și își recapătă farmecul de altădată: Sezonul estival 2021 o va găsi cu 4,3 milioane de metri cubi de nisip nou „așternut” pe plajă

Daniela Arnăutu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »