Eveniment

Revelion la Biblioteca Națională. Sala Atrium, vandalizată. Ministrul trimite corpul de control

Ministrul Culturii Bogdan Gheoghiu a declarat la Realitatea TV, referindu-se la revelionul organizat în Sala Atrium a Bibliotecii Naţionale, semnalat pe Facebook de parlamentarul USR Iulian Bulai, că va trimite Corpul de Cotrol la instituţie, pentru a face verificări.

La rândul ei, Carmen Mihaiu, directorul general al Bibliotecii Naţionale, a declarat că, potrivit legii, biblioteca poate organiza în parteneriat sau în regim de prestări servicii, evenimente culturale, artistice, ştiinţifice, profesionale în spaţiile sale şi se finanţează din venituri proprii şi din alocările de bugetul de stat. ”Biblioteca Nţională poate organiza evenimente culturale, artistice, ştiinţifice, profesionale. Există şi un ordin de ministru din 15 ianuarie 2019, care reglementează tarifele practicate de Biblioteca Naţională”, a susţinut directorul general al instituţiei.

Carmen Mihaiu a precizat că evenimentul Concert Delia din 31 decembrie îl priveşte ca pe un eveniment artistic. ”E o intamplare că a avut loc în nopatea dintre ani”, a adăugat Carmen Mihaiu, precizând că evenimentul a fost organizat în baza unui contract. Directorul general al Bibliotecii Naţionale a subliniat că tot mobilierul a fost adus de organizatori şi că s-a desfăşurat în afara programului de funcţionare al bibliotecii.

Iulian Bulai, deputat USR, este cel care a sesizat pe Facebook că Sala Atrium a Bibliotecii Naţionale a fost „locaţia autentică”, aşa cum a fost prezentat evenimentul pe reţeaua de socializare, pentru petrecerea „unui Revelion de poveste cu Delia & Co”, iar în urmă a rămas dezastru.

Alte știri de interes

Denise Rifai e radicală cu Firea: ”La revedere, duamna primar”

Mihnea Tudor

ALERTĂ METEO – Cod portocaliu de zăpadă și viscol în România

Mihnea Tudor

Raed Arafat: Declararea stării de urgenţă este menită să ajute, să sprijine şi în niciun caz să creeze probleme

Mihnea Tudor

15 RECOMANDĂRI privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19)

Mihnea Tudor

Coronavirus România – Al nouălea caz de infectare

Mihnea Tudor

Sorina Pintea nu mai este arestată preventiv. Judecătorii au decis

Mihnea Tudor

Informare Ministerul Sănătății despre coronavirus – duminică, 1 martie 2020

Mihnea Tudor

Primul caz de coronavirus din România

Mihnea Tudor

Echipamente combatere coronavirus – Anunțul ministrului Cîțu

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »