Revin RESTRICȚIILE anti-Covid în Europa! Masca, din nou obligatorie, de miercuri

Revin RESTRICȚIILE anti-Covid în Europa! Masca, din nou obligatorie, de miercuri. Sursa foto:Pixabay
Revin RESTRICȚIILE anti-Covid în Europa! Masca, din nou obligatorie, de miercuri. Sursa foto:Pixabay

Evoluția pandemiei în Europa a stârnit motive de îngrijorare în Austria, țară care va reintroduce anumite restricții. Astfel, masca de protecție FFP2 va fi din nou obligatorie în interior, deoarece cazurile de COVID-19 sunt în creştere, a declarat ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch, anunță Antena 3.

„Nu-mi place să fac asta”, a declarat ministrul Sănătăţii din Austria, Johannes Rauch, în timpul unei conferințe de presă vineri seara, adăugând că măsura se va aplica începând de miercuri şi că vor fi revizuite şi regulile de izolare. El a precizat că detaliile despre restricţiile revizuite vor veni în scurt timp.

Ministeul Rauch a recunoscut că relaxarea măsurilor de restricţie a venit prea devreme. Numărul de cazuri de COVID-19 a crescut în ţară în ultimele două săptămâni.

„Nu se aşteaptă o scădere a cifrelor actuale decât în următoarele săptămâni”, a declarat Ministerul federal austriac al Sănătăţii, adăugând că „situaţia tensionată va dura, prin urmare, mult mai mult decât se preconiza anterior”.

Conform sursei citate, Austria a ridicat restricţiile pe 5 martie, făcând obligatorii măştile de faţă FFP2 doar în spitale, în transportul public şi în magazinele esenţiale.

În România, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.168 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, cu 581 mai puține decât în ziua anterioară. 412 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați.

În spitale sunt internate în secții cu COVID-19 un număr de de 2.903 persoane, cu 217 mai puține decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 463 de persoane, cu două mai puține decât în ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 44 de decese.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

masca ffp2 masca obligatorie reintroducere restrictii restrictii austria
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes