Revine stare de urgență în România? Tătaru: Trebuie să gândim destul de pragmatic

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit, marți seara, despre reîntoarcerea la starea de urgență în România:

“În acest moment nu avem această perspectivă, dar noi trebuie să gândim destul de pragmatic. Raportăm și acceptăm tot ce vine din pre-spital, dar suntem aceleași persoane din corpul medical, pe care le detașăm, le transferăm… Trebuie să gândim un lucru: Avem un moment în care personalul medical are un anumit rodaj.

Azi am fost la spitale din București și Ilfov. Creștem capacitatea și avem mai multe paturi dotate, dar haideți să vedme dacă respectăm regulile. Haideți să nu forțăm un sistem să vedem cât duce. Avem acum 144 de puncte de testare și putem prelucra 27.000 de teste pe zi. Mergem în toată țara și căutăm paturi goale. Am dus bolnavi din București până la Bârlad. Nu trebuie să vedem ce se va întâmpla la 3.000. Cei care sunt în prespital să se gândească”, a declarat ministrul, în direct la TVR 1.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cand revine starea de urgentastare de urgentastare de urgenta romaniatatru stare de urgenta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes