Revista PIF a revenit în România. Lista punctelor de vânzare

Revista PIF a revenit în România. Lista punctelor de vânzare
Revista PIF a revenit în România. Lista punctelor de vânzare

Conform unui anunț făcut pe Twitter, revista PIF, iubită de mulți români în ultimii ani de comunism și chiar și după aceea, revine în chioșcurile de presă din țara noastră. Revista revine astfel pe piață, după ce dispăruse ca urmare a dificultăților financiare.

Compania franceză care realizează revista a ținut să transmită, pe rețeaua de socializare, un mesaj special ”prietenilor români care sunt atât de atașați de Pif”. Mesajul este însoțit de lista centrelor de vânzare unde va putea fi găsită publicația care a marcat copilăria multora în perioada regimului comunist.

Revista lunară pentru copii Pif Gadget a fost declarata falimentară în 2009, din cauza crizei economice. În acel an, societatea care edita revista și care avea doar șase angajați înregistra o datorie de patru milioane de euro.

Pif Gadget a fost lansat pe piață în februarie 1969. La acel moment, revista aparea săptămânal și se dorea continuarea Journal de Vaillant. Aventurile cățelului Pif, creat de Jose Cabrero Arnal, un republican spaniol refugiat în Franța, au fost publicate înca din 1948 de cotidianul comunist L’Humanite.

În perioada anilor ’70, ’80, Pif Gadget era un adevarat fenomen de presă, cu vânzări săptămânale de 600.000 de exemplare, în mod constant, dar care au avut și vârfuri de 1,2 milioane exemplare vândute.

Săptămânalul a dispărut din chioscuri și librării în 1993, pentru a reapărea, sub forma lunară, în vara lui 2004.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

pifpif in romaniapuncte de vanzare pifrevista pifrevista pif a revenitunde gasesc pif
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes