Revolte în Kazahstan: Bilanț cutremurător, după o noapte de revolte haotice

Revolte în Kazahstan: Bilanț cutremurător, după o noapte de lupte
Revolte în Kazahstan: Bilanț cutremurător, după o noapte de lupte

Kazahstan înregistrează o serie de revolte haotice care au adus zeci de morţi şi peste 1.000 de răniţi, într-o singură zi. 12 membri ai forţelor de ordine ucişi şi 353 răniţi, un cadavru a fost găsit decapitat.

Zeci de manifestanţi au fost ucişi de poliţie în noaptea de miercuri spre joi, în timp ce încercau să cucerească clădiri administrative în Kazahstan, a anunţat poliţia din această fostă republică sovietică, în care au loc revolte haotice, relatează AFP.

Doisprezece membri aii forţelor de ordine au fost de asemenea ucişi, iar alţi 353 au fost răniţi în timpul unor revolte şi manifestaţii care zguduie ţara de mai multe zile, au anunţat joi autorităţile locale la televiziunea publică.

”Corpul unuia dintre ei a fost găsit decapitat”, potrivit postului Khabar-24, citat de agenţiile Tass, Interfax-Kazahstan şi RIA Novosti.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bilent kazahstankazahstanrevolte kazahstan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes