Robert Negoiță nu mai este primar la Sectorul 3. Prefectul a semnat

Robert Negoiță, la un pas să redevină PSD-ist: "E foarte posibil să fuzioneze partidul cu PSD"
Robert Negoiță, la un pas să redevină PSD-ist: "E foarte posibil să fuzioneze partidul cu PSD"

Robert Negoiţă şi-a pierdut mandatul de primar, scrie Ana Ciceală, pe facebook. Potrivit unui document postat de Ciceală, reprezentat USR în Consiliul General al Primăriei Capitalei, prefectul Bucureştiului tocmai a constatat formal acest lucru.

Prefectul a constatat încetarea mandatului acestuia după ce Biroul Electoral a validat candidatura acestuia pe listele altui partid decât PSD, partid al cărui membru era când şi-a obţinut mandatul.

Iată ce scrie Ana Ciceală:

“Robert Negoiţă şi-a pierdut mandatul de primar. Prefectul Bucureştiului tocmai a constatat formal asta.

Bravo colegilor USR Sector 3 Andrei Stan, Matei Eugen şi Teodora Stoian pentru demersurile legale de săptămâna trecută către prefect!”

Cei trei membri USR au sesizat Prefectul Capitalei pe 26 august, cerându-i acestuia să constate încetarea mandatului lui Robert Negoiţă şi a consilierilor PSD şi ALDE care candidează pe listele nou-înfiinţatului partid Pro Bucureşti 2020.

Diagnosticat cu Covid

Ordinul privind încetarea calităţii de primar al Sectorului 3 pentru Robert Negoiţă a fost semnat luni, dar poate fi contestat în termen de 10 zile.

Negoiţă candidează la alegerile locale din partea Alianţei electorale Pro România 2020.

PSD a trimis Prefecturii Bucureşti încă din 17 iulie o solicitare pentru încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiţă, după ce acesta a anunţat înfiinţarea unui nou partid. PSD invoca prevederile legale referitoare la pierderea mandatului, în momentul părăsirii formaţiunii din partea căreia a fost ales.

Negoiţă a anunţat în 26 august că a fost diagnosticat cu COVID-19.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anacicealanegoita nu mai e primarprefectul a semnat negoita destituitrobert negoita mandat
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes