Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, cere ca Rusia să fie exclusă din sistemul SWIFT

Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, cere ca Rusia să fie exclusă din sistemul SWIFT. Sursa foto: Twitter
Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, cere ca Rusia să fie exclusă din sistemul SWIFT. Sursa foto: Twitter

Șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut ca Rusia să fie exclusă din sistemul SWIFT.

”Este corect ca UE să adopte sancțiuni masive, fără precedent și severe împotriva Rusiei”, scrie Roberta Metsola, pe Twitter, vineri seara.

”Avem nevoie de mai mult și trebuie să fie mai extinse, inclusiv excluderea Rusiei din sistemul SWIFT și sancțiuni individuale dure, fără nimeni în afara mesei”, a mai precizat ea, întârind părerea multor europarlamentari care au cerut excluderea Rusiei din sistemul Swift.

Metsola a scris anterior și că ”Kremlinul s-a gândit de mult că și-ar putea cumpăra drumul în Europa. Este timpul să închidem orice portiță, să punem capăt fenomenului periculos al așa-numitelor pașapoarte de aur, care oferă o ușă ”prin spate” pentru cetățenia europeană și să ne asigurăm că numerarul rusesc nu devine următorul gaz rusesc”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

excludere din swiftpresedinta peroberta metsolaswift
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes