Roger Stone, fost colaborator al lui Trump, arestat

Roger Stone
Roger Stone

Roger Stone, fost consilier neoficial al lui Donald Trump în campania prezidenţială, a fost arestat vineri, 25 ianuarie 2019. Stone a fost inculpat în ancheta privind posibila complicitate între echipa de campanie prezidenţială a magnatului şi Rusia.


Roger Stone, un prieten vechi al lui Trump, a fost inculpat de procurorul special Robert Mueller pentru şapte capete de acuzare, printre care fals în declaraţii, încercare de influenţare a unor martori şi obstrucţionarea unei proceduri oficiale. Acuzaţiile, care au fost formulate joi şi postate vineri pe site-ul procurorului special, afirmă că Stone a încercat să obstrucţioneze ancheta referitoare la alegerile prezidenţiale din 2016 prin furnizarea unei mărturii mincinoase şi tentativa de influenţare a unor martori.

VIDEO – arestare Roger Stone

 

Acuzaţiile au legătură cu un incident de atac informatic care a vizat Comitetul Naţional Democrat pentru date cu privire la campania prezidenţială a lui Hillary Clinton. Actul de inculpare arată că Stone, care a fost audiat anterior de procurorul special, a minţit în legătură cu ceea ce ştia despre incident şi a încercat să determine alte persoane să-şi modifice mărturiile.

Stone, în vârstă de 66 de ani, a fost arestat la Fort Lauderdale, statul american Florida. Roger Stone a părăsit echipa de campanie a lui Trump în 2015, dar a continuat să sprijine candidatura magnatului la preşedinţie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arestat stone wikileaks
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes