Român implicat în rețeaua de hackeri pro-ruși Killnet, localizat și reținut la Londra

Stiri pe scurt - stiripescurt.ro stiri importante
Stiri pe scurt - stiripescurt.ro stiri importante

Ministrul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat că un român a fost implicat în atacurile cibernetice rusești din ultimele zile asupra României. Lucian Bode adaugă că acesta a fost arestat de poliția britanică, la cererea autorităților române.

“După aceste atacuri, specialiștii MAI, ai Poliției și ale altor structuri au desfășurat activități prin competența legală de contracarare a atacurilor, de protecție a site-urilor și de identificare a responsabililor.

Astfel, a fost identificată o persoană bănuită, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din rusă în română a materialelor infracționale. A indicat și ce site-uri din România ar putea fi atacate”, a declarat ministrul de Interne Lucian Bode.

Ministrul a mai spus că autorităţile de aplicare a legii din Marea Britanie, prin National Crime Agency au efectuat percheziții la casa acestuia, pe data de 2 mai, subliniind că ofițeri din IGPR- Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice s-au deplasat la fața locului. Ministrul Afacerilor Interne (MAI) mai spune că românul, aflat acum în custodia autorităților, este audiat.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atacuri cibernetice rusiagruparea killnetroman hacker
redactia

Alte stiri de interes