Roman: Soluţia pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor – abrogarea Capitolului XI din statut. Când se întâmplă

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL, solicită dezbaterea în regim de urgenţă a proiectului PNL care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, spunând că această iniţiativă legislativă este blocată de PSD. “Solicităm tuturor partidelor să susţină solicitarea PNL şi să dăm un vot în comisia de statut şi în plen pentru proiectul de lege care abrogă capitolul XI”, afirmă Roman.

Roman a declarat, marţi, că PNL este adeptul pensiilor plătite în funcţie de contribuţie:

“Din punctul de vedere al PNL, singura soluţie pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea capitolului XI din statutul senatorilor şi deputaţilor şi nu există o altă soluţie care să rezolve pe deplin problema. Azi am depus o solicitare de convocare a Birourilor Permanente Reunite la ora 10:00, aşteptăm să trimită la Comisia de statut proiectul de lege al PNL, care este blocat din luna iunie, de către BP al Camerei Deputaţilor pentru a fi dezbătut şi votat astăzi în plen. PNL a depus această iniţiativă legislativă la începutul acestui an şi iniţiativa noastră este blocată de către dl. Ciolacu şi de către PSD la nivelul Biroului Permanent, vorbim de Plx 322/2020″, a afirmat Florin Roman.

“Tot azi solicităm tuturor partidelor să susţină solicitarea PNL şi să dăm un vot în comisia de statut şi în plen pentru proiectul de lege care abrogă capitolul XI cel care în articolele 49 şi 50 face referire la acordarea indemnizaţiilor pentru limita de vârstă pentru parlamentari”, a adăugat Roman.

Potrivit acestuia, în cazul în care această iniţiativă nu va fi votată, angajamentul PNL este ca în prima zi de lucru a noii legislaturi prima lege pe care o va abroga va fi cea referitoare la pensiile speciale ale parlamentarilor. El a adăugat că după alegerile parlamentare vor fi eliminate pensiile speciale şi pentru alte categorii de persoane.

Toți parlamentarii USR și-au prezentat demisiile

Parlamentarii USR au decis, marți, în unanimitate să-și depună demisiile pentru a nu beneficia de pensii speciale. Dan Barna a declarat că acestea vor intra în vigoare în ultima zi de mandat a actualei legislaturi.

„Am decis să ne asumăm că nu vom beneficia de pensii speciale, dar e o condiție pentru participarea la noua guvernare. Este un mesaj foarte clar. (…) E o decizie luată în unanimitate”, a declarat Barna.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

abrogare pensii specialeeliminare pensiispec ialeeliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilorflorin romanpensii speciale
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes