International

Românce ascunse, victime tăcute ale exploatării în Marea Britanie. Reportaj The Guardian

Poliţia britanică a descoperit opt românce – care purtau ”scuturi faciale” şi măşti – într-o descindere într-un bordel în sud-estul Angliei, pe ai cărui pereţi erau expuse fişe de sănătate şi certificate de securitate Covid-19, o pandemie care pare să uşureze activitatea traficanţilor de plăceri, care pot obţine un profit de un milion de lire sterline (1,1 milioane de euro) pe an într-un bordel, relatează The Guardian.

Un flacon uriaş cu dezinfectant pentru mâini se afla la intrarea în bordel, scrie cotidianul britanic, care precizează că operaţiunea a avut loc în urmă cu trei săptămâni, în baza unui ”pont”.

”La prima vedere nu arăta ca un loc în care aveau loc infracţiuni şi o exploatare umană”, declară o specialistă în ajutarea victimelor traficului, Cristina Huddleston, care a luat parte la operaţiune.

Potrivit investigaţiei poliţiei, bordelul şi femeile dinăuntru se aflau sub controlul unei grupări infracţionale care deţinea cel puţin alte trei bordeluri în care exploatau românce. Potrivit unor estimări, numai unul dintre cele trei bordeluri a adus un profit anual de un milion de lire sterline.

Conform unor statistici britanice cu privire la sclavia modernă, numărul victimelor traficului de plăceri inntime a scăzut puternic în primele luni ale izolării.

Însă, experţi din prima linie subliniază că grupările infracţionale care obţin profit de pe urma exploatării a mii de femei şi fete în întreaga Mare Britanie şi-au continuat activitatea ”ca de obicei”.

”Majoritatea muncii intime în Regatul Unit are loc independent şi consensual, însă în infracţionalitate există un model agil, extraordinar de eficient, care a transformat Marea Britanie în principala destinaţie a traficanţilor şi proxeneţilor care aduc femei din Europa de Est, mai ales din România”, declară Huddleston pentru The Gardian, preluat de news.ro.

”Banii care se câştigă din exploatarea de acest tip provin din această lume, din droguri şi arme de foc, fraude ale identităţii şi spălare de bani, care au loc în paralel”, precizează ea.

Huddleston, şefa Operaţiunilor europene la Asocialia caritativă şi antritrafic Justice and Care, gestionează o reţea de ”navigatori” ai victimelor care ajută poliţia la identificarea victimelor exploatării.

În pofida izolării impuse din cauza pandemiei Covid-19, echipa sa lucrează la întreaga capacitate.

Unul dintre ”avantajele” impunerii unor restricţii din cauza pandemiei este faptul că au scăzut infracţiuni precum spargerile, ceea ce lasă poliţieimai mult timp pentru infracţiuni mai grave.

”Însă, într-un fel, asta înseamnă că am avut timp să facem mai multă modelizare şi investigaţii, iar amploarea problemei cu care ne confruntăm a devenit mai evidentă”, declară ea.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Rusia se pregătește să se retragă din tratatul „Cer deschis”

Ionel Lăcătuș

SUA adaugă la lista neagră Xiaomi, etichetată drept „companie militară comunistă chineză”

Ionel Lăcătuș

Trump va desclasifica o arhivă URIAȘĂ de documente despre Obamagate și Russiagate

Ionel Lăcătuș

OpenDoors raportează o creștere cu 60% a numărului de creștini care au murit pentru credința lor în 2020

Ionel Lăcătuș

Donald Trump începe să se mute din Casa Albă. Vilă nouă de 30 de milioane de dolari

Ionel Lăcătuș

Recep Erdogan s-a vaccinat cu vaccinul chinezesc al Sinovac

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »