România donează 11 ambulanţe Ucrainei şi trimite un ajutor financiar consistent, în Republica Moldova

Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de vineri, un proiect care prevede donarea a 11 ambulanţe pentru Ucraina, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului Dan Cărbunaru.

El a declarat la finalul şedinţei de Guvern că este vorba despre ambulanţe de tip A şi B, atât de la serviciile judeţene de ambulanţă, cât şi de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.
“Unsprezece ambulanţe A şi B din Serviciile Judeţene de Ambulanţă şi din cadrul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă vor fi donate în urma deciziei de astăzi a Guvernului, intrând din domeniul privat al statului român, în Lviv Regional Base of Special Medical Supply din Ucraina. Este o donaţie făcută către autorităţile din Ucraina, potrivit unui memorandum pe care Guvernul l-a aprobat şi a răspuns în acest fel solicitărilor autorităţilor din Ucraina de a acorda asistenţă internaţională în contextul gestionării situaţiei generate de agresiunea militară rusă”, a transmis Dan Cărbunaru.

El a mai afirmat că în cadrul şedinţei de Guvern a fost aprobat un ajutor financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova.

În privinţa Republicii Moldova, aşa cum a anunţat încă de debutul şedinţei de Guvern premierul Nicolae Ciucă, a fost aprobat proiectul de lege pentru ratificarea acordului dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară pe baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova. Este un acord semnat la Chişinău la 11 februarie 2022 atunci când a avut loc şi şedinţa comună de Guvern între guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României. Este unul dintre principalele instrumente prin care România sprijină în mod concret eforturile Republicii Moldova de a se dezvolta durabil şi de a avansa pe calea reformelor şi apropierii sale de Uniunea Europeană”, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ajutor moldova ajutor ucraina ambulante ucraina donatie ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes