România în Schengen – Rareș Bogdan, europarlamentar PPE: ”Așteptăm ca marea Germanie să ajute România concret. Declarații de susținere am auzit și de la doamna cancelar Angela Merkel, dar faptele întârzie”

România în Schengen - Rareș Bogdan, europarlamentar PPE: ”Așteptăm ca marea Germanie să ajute România concret”
România în Schengen - Rareș Bogdan, europarlamentar PPE: ”Așteptăm ca marea Germanie să ajute România concret”

Europarlamentarul PPE Rareș Bogdan a avut o primă reacție după declarația cancelarului Olaf Scholz, care a anunțat că România, Croaţia şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni state membre cu drepturi depline în Spaţiul Schengen:

”Declarația domnului cancelar mă bucură, este corect ce a spus, mulțumim! Așteptăm ca marea Germanie să-și folosească influența și să ajute România concret pentru îndeplinirea acestui obiectiv, aderarea la Spațiul Schengen, deoarece o merită.

Declarații de susținere am auzit și de la doamna cancelar Angela Merkel, cred că încă din 2015, dar iată că faptele întârzie.

România are un popor eurooptimist, credincios și constructiv raportat la eurosistem, deci această mare realizare a UE, Spațiul Schengen, trebuie să aibă o agendă cu România înăuntru, nu la ușă. Tehnic îndeplinim toate cerințele si nu exista motive de a fi blocați daca exista si voința politica cu adevarat a Germaniei, Frantei si Olandei”, susține Rareș Bogdan, într-o declarație de luni.

Susținerea germaniei pentru intrarea în Schengen

Statele UE România, Croaţia şi Bulgaria ”îndeplinesc toate cerinţele tehnice pentru a deveni state membre cu drepturi depline” în Spaţiul Schengen, care nu necesită verificarea paşapoartelor pe teritoriului blocului comunicat, a declarat, luni, cancelarul german Olaf Scholz.

Croaţia, România şi Bulgaria îndeplinesc toate cerinţele tehnice în ceea ce priveşte calitatea de membru cu drepturi depline. Voi face demersuri pentru a-i vedea membri cu drepturi depline”, a declarat Scholz.

Cancelarul german a mai precizat că Spaţiul Schengen este ”una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene, iar noi ar trebui să o protejăm şi să o dezvoltăm”.

El a subliniat că trebuie ”eliminate decalajele” din cadrul Uniunii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rares bogdan rares schengen schengen sustinere schengen
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes