România în Schengen – Rezoluție de sprijin adoptată în Parlamentul European

Parlamentul European solicită, printr-o rezoluție votată ieri, ca statele membre să-şi amplifice eforturile ca România să fie admisă în spațiul Schengen.

Membrii Parlamentului European solicită, prin intermediul unei rezoluţii votate vineri, să fie luate toate măsurile astfel încât România, alături de alte state precum Bulgaria şi Croaţia, să fie admise în Spaţiul Schengen. Rezoluţia a fost votată cu 520 de voturi pentru, 86 împotrivă şi 59 de abţineri.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, graniţele trebuie deschise respectând principiul nediscriminării.

Conform unui comiunicat de presă al Parlamentului European, este nevoie de o schimbare rapidă pentru un spaţiu Schengen în întregime funcţional, pentru a proteja libertatea de mişcare şi pentru a asigura reabilitarea economică a Europei.

”În timp ce veştile bune continuă să apară în privinţa ridicării restricţiilor de la graniţele interne, modul în care s-a rezolvat lasă mult de dorit”, a spus Juan Fernando Lopez Aguillar, preşedinte al Comisiei de libertăţi civile.

Încă din 2011, Parlamentul European a permis ca România să adere la Spaţiul Schengen.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rezolutie pe romaniaromania in schengenschengenspatiul schengen
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes