România, lovită de un val de aer polar! ANM: Temperaturile vor scădea chiar și sub -10 grade

Potrivit meteorologului Alina Șerban (ANM) vremea rece cu care se confruntă românii în ultima vreme se datorează unei mase de aer rece, care persistă, astăzi și mâine. Așa se explică de ce vom avea parte de o vreme mai rece decât normalul perioadei.

„Masa de aer rece persistă. Azi și mâine va determina o vreme mai rece decât normalul perioadei. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova, maximele vor atinge 8-9 grade. În regiunile intracarpatice, în vest și nord-vest, temperaturile vor fi ușor mai ridicate, cu maxime cuprinse între 10 și cel mult 14-15 grade”, a declarat meteorologul ANM Alina Șerban, la Realitatea Plus.

Astfel, temperaturile vor fi mai scăzute în această noapte și se vor înregistra valori de sub 0 grade aproape în toate regiunile. În depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile vor scădea chiar și sub -10 grade. Totuși, meteorologii au și vești bune. Potrivit acestora, vremea se încălzește în cea mai mare parte a regiunilor spre sfârșitul săptămânii.

În intervalul 8-12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11-12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8-9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi de 1-2 grade, în medie.

De asemenea, a doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor sub cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, iar cea a minimelor de 2-3 grade.

Totodată, va ploua moderat cantitativ în intervalul 7-9 noiembrie, când izolat vor fi și cantități de apă însemnate. Mai apoi, probabilitatea pentru ploi va fi în creștere după data de 17 noiembrie.

În intervalul 8-12 noiembrie, media temperaturilor maxime va fi de 11-12 grade, iar cea a minimelor va coborî de la 7 la 1-2 grade. Finalul primei săptămâni va aduce și temperaturile maxime la valori sub cele normale, prin medii de 8-9 grade, în timp ce minimele nocturne vor fi în medie aceleași.

A doua săptămână se va caracteriza prin valori termice ușor mai scăzute decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii noiembrie, astfel încât, cu mici variații de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 8-9 grade, iar cea a minimelor în jurul a 2 grade.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

meteo anmprognoza meteovremea azi
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes