Sanatate

Românii au înțeles greșit metoda de transmitere a coronavirusului! Arafat explică creșterea numărului de infectări

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit vineri seara, la Digi 24, despre motivul pentru care numărul de cazuri cu coronavirus este în creștere. Potrivit medicului, tinerii sunt motivul pentru care numărul de cazuri cu COVID-19 a explodat.

Arafat a subliniat că foarte multe studii din Statele Unite ale Americii susțin aceeași teorie. Potrivit atât studiilor, cât și lui Arafat, tinerii trăiesc cu impresia că ei nu pot lua coronavirusul și lasă garda jos, mai ales acum că este frumos afară. El este de părere că românii au înțeles greșit metoda de transmitere a coronavirusului.

Chiar șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat că tinerii sunt principala cauză pentru creșterea numărului de cazuri de coronavirus.

De asemenea, Raed Arafat a mai vorbit despre persoanele asimptomatice. Șeful DSU a ținut să sublinieze că românii trăiesc cu impresia că pacienții asimptomatici nu pot transmite boala. Arafat a infirmat această informația și a declarat că pacienții care iau coronavirus sunt foarte contagioși cu 3 zile înainte de primele simptome.

„Dacă vrem să luăm realitatea, creşterea numărului de cazuri pe plan naţional nu se datorează doar litoralului, poate acolo sunt unele cauze, dar e clar că în unele zone nu se respectă regulile. Acolo transmiterea este în comunitate şi acolo trebuie să iei anumite măsuri”.

„Sunt deja date care se dau, dr. Fauci spune clar că unul dintre motivele transmiterii din ultima perioadă rămân tinerii. Au luat-o că ei nu păţesc nimic grav, pe lângă campaniile care îndemană să nu respecte regulile, e vară, e frumos şi mulţi lasă garda jos şi nu mai respectă regulile pentru că pe ei nu-i afectează. A fost o discuţie care a dus pe multă lume în eroare: asimptomaticul transmite totuşi. Asimptomaticul, poate el nu are nicio problemă, dar el transmite. Studiile arată clar că trei zile înaintea apariţiei simptomelor pot să fie zile în care persoana este chiar foarte contagioasă”, a declarat Raed Arafat, vineri seara, la Digi 24.

Alte știri de interes

Starea de sănătate a managerului Spitalului din Vaslui s-a agravat. Ce efect are coronavirusul asupra corpului doctoriței

Mihnea Tudor

Record sumbru de îmbolnăviri cu coronavirus în România: 1415 cazuri noi

Mihnea Tudor

Un al patrulea angajat al Ministerului Sănătăţii, confirmat cu COVID-19

Gloria Pascu

Virgil Musta explică actualizarea definiţiilor de caz pentru COVID – 19

Mihnea Tudor

Directorul Spitalului din Vaslui, internat în comă

Mihnea Tudor

Clinică medicală Constanţa: S-au închis Secţia Chirurgie şi Blocul operator

Mihnea Tudor

Decizie privind carantina persoanele care vin din Spania în România

Gloria Pascu

Condiții pentru a fi donator de plasmă – Noile reguli stabilite de Ministerul Sănătăţii

Gloria Pascu

Raed Arafat vorbește pentru prima dată de pierderea controlului pandemiei. Ce se întâmplă la ATI

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »