Recomandate Social

Românii care au părăsit carantina sau izolarea după decizia CCR pot fi sancționați

Stelian Ion, deputat USR, a afirmat că persoanele care au părăsit carantina sau izolarea după recenta decizie a CCR au făcut-o ilegal.

Din punct de vedere legal, acele persoane nici n-ar fi trebuit să părăsească izolarea sau carantinarea, pentru că acea decizie nu a fost publicată în Monitorul Oficial. Dacă au făcut-o, au făcut-o pe răspunderea lor şi sub sancţiunea legii, pentru că pot fi sancţionaţi pentru această atitudine”, a susţinut el.

Ce se va întâmpla după ce intră în vigoare Legea carantinei

Deputatul USR consideră că după publicarea legii carantinei, care se află acum la vot în Parlament, cei care au părăsit carantina în urma deciziei CCR ar trebui reintroduşi în izolare.

”În mod normal, aceste persoane fiind supuse aceloraşi riscuri vizate de lege ar trebui să reintre în carantină şi izolare, este absolut logic şi din punctul meu de vedere este şi o soluţie legală, pentru că legea din momentul în care intră în vigoare se referă la persoanele care au intrat în contact sau care prezintă un anumit risc sau care sunt infectate sau poate asimptomatice şi atunci dacă sunt şi la momentul actual sau la momentul intrării în vigoare a legii, bineînţeles că trebuie să se aplice legea, adică trebuie să fie supuse acestor măsuri de izolare şi de carantinare”, a afirmat Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice, la RFI.

Aproximativ 500 de pacienți infectați cu coronavirus au cerut să fie externați din spitalele din România, în ultima săptămână.

Alte știri de interes

De ce se trag 21 salve de tun de Ziua Marinei?

Gloria Pascu

România, răspuns ferm față de avertismentele Rusiei: Măsuri conforme cu angajamentele internaționale

Saghin Cristian

Cultivatori de canabbis în apartament, reținuți de poliție

Mihnea Tudor

Administratorii Domeniului Ştirbey au denumit o terasă după fostul lider comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. IICCMER, reacție rapidă

Mihnea Tudor

Bilanț uriaș al infectărilor cu coronavirus în România – 14 august 2020

Gloria Pascu

FCSB lovită de coronavirus: patru jucători, infectați

Saghin Cristian

Halep a scăpat: nu s-a accidentat, ci au fost probleme cu mușchii. Declarațiile de după meciul doi de la Praga

Gloria Pascu

Prelungirea stării de alertă, pe masa Guvernului Orban

Mihnea Tudor

Klaus Iohannis, despre moţiune: O măsură populistă, electoralistă, fără rost

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »