Românii se întorc valuri-valuri acasă. Cozi la punctele de trecere a frontierei

Ppt puncte de trecere a frontierei, la granița de vest, au fost redeschise pentru cei ce doresc să revină în țară cu propriile autoturisme. Cu toate acestea, cozile la frontieră rămân la fel de lungi, iar oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți din cauza orelor pe care le pierd așteptând pentru formalități,

Aproximativ 37.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 18.900 de mijloace de transport, din care 12.400 automarfare, au efectuat duminică formalităţile de control prin punctele de frontieră din întreaga ţară, informează IGPF.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 25.400 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (7.300 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 13.500 de persoane cu 6.700 mijloace de transport.

Punctele de trecere a frontierei nou deschise sunt la Petea, Urziceni – judeţul Satu Mare; Valea lui Mihai, Borş – judeţul Bihor; Vărșand, Turnu, Nădlac I, Nădlac II – judeţul Arad.

Pe teritoriul maghiar sunt deschise două culoare speciale pe care se deplasează autocarele și microbuzele de pasageri prin punctele de trecere a frontierei Nădlac II – Autostradă şi Borş.

Intrarea în România se face în regim permanent, 24 de ore din 24, indiferent de mijlocul de transport folosit, cu respectarea condiţiilor legale dispuse în contextul pandemiei. Pe de altă parte, autorităţile maghiare au informat că tranzitarea frontierei dintre Austria şi Ungaria se poate face în intervalul orar 21.00 – 13.00 (ora României).

La intrarea în România, pe lângă controlul specific de frontieră, se face și triajul epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă, după caz, carantină instituţionalizată.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

trecerea frontierei vama
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes