Roşiile româneşti sunt sigure pentru consum, conform Ministerului Agriculturii

Roşiile româneşti sunt sigure pentru consum, conform Ministerului Agriculturii
Roşiile româneşti sunt sigure pentru consum, conform Ministerului Agriculturii

Primele rezultate ale analizelor atestă că nu au fost înregistrate depăşiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide la roşiile româneşti, care, astfel, sunt sigure pentru consum conform MADR.


Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a precizat că “Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că roşiile existente pe piaţă la această oră, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum şi că produsele de protecţie a plantelor au fost folosite exclusiv în scopul menţinerii sănătăţii plantelor şi că au fost aplicate în dozele recomandate de inspectorii fitosanitari, respectându-se timpul de pauză de la aplicare şi până la recoltare. În plus, în perioada următoare vom intensifica controalele având în vedere numărul mai mare de beneficiari care vor ieşi cu tomate pe piaţă”, conform unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, de la apariţia primelor tomate şi până în prezent au fost prelevate şi transmise pentru analize 44 probe, fiind eliberate buletine pentru 30 probe, iar acestea nu au înregistrat depăşiri ale limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide.

Rezultatul analizelor de laborator pentru probele finalizate demonstrează faptul că niciun consumator nu este expus la reziduuri de pesticide care i-ar putea pune în pericol sănătatea, se arată tot în comunicat.

Citeşte şi:


  • [relink id=”2222″]
  • [relink id=”2644″]
  • [relink id=”972″]

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rosiirosii de consumrosii romanestirosiile romanesti sunt siguresiguranta alimentara
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes