ROventura – Călătorie în Țara Lăpușului

ROventura - Călătorie în Țara Lăpușului
ROventura - Călătorie în Țara Lăpușului

”ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 14:45, într-o nouă ediție a emisiunii, să poposim încă o dată, pe plaiuri maramureșene, acolo unde amintirea gustului ne cheamă iar și iar, la fel cum ne face să revenim și dorul de plaiurile acestea, parcă alintate de Dumnezeu.

Nu este pentru prima oară când ajungem, prin intermediul „ROventura”, în hotarul Țării Lăpușului, care are toate atributele pentru a deveni una dintre cele mai atractive zone turistice de pe aceste meleaguri, iar locul uimește și cucerește deopotrivă prin pitorescul așezărilor și frumusețile naturale.

Așezată pe vechea vatră a satului Lăpuș, pe o vale de o frumusețe rară, Mănăstirea Ruoaia e una dintre binecuvântările Maramureșului, funcționează pe amplasamentul vechiului locaș monahal, ce datează de la 1315.

O lume cu rădăcini adânci ni se dezvăluie aici, în toată splendoarea pentru ca apoi, cu inimile pline de frumos, să ne continuăm călătoria, alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, prin vechiul ținut românesc al Lăpușului, până în centrul comunei, unde vom mai descoperi un crâmpei de Maramureș cu parfum de veșnicie.

Magic și binecuvântat, frumos și bogat, tărâmul acesta își spune de la sine povestea, dar și prin oamenii săi, care se străduiesc să facă Maramureșul tot mai frumos.

Cele patru ”țări” ale Maramureșului sunt frumoase fiecare-n parte, dar cu adevărat fermecătoare, împreună, toate merită descoperite, într-o vacanță ce va deveni de neuitat.

Alături de roventurieni ne vom continuă călătoria la Vadu Izei, acolo unde vom păși într-un alt colț de Rai, unde vom descoperi oameni minunați care cinstesc bătrânul Maramureș.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

roventuratara lapusului
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes