ROventura: Incursiune de poveste în Țara Dornelor

ROventura: Incursiune de poveste în Țara Dornelor
ROventura: Incursiune de poveste în Țara Dornelor

Sâmbăta aceasta, de la ora 14:30, „ROventura” ne poartă pașii într-o călătorie de neuitat, prin sălbăticia Țării Dornelor, dar și prin lumea fabuloasă a născocirilor culinare din întreaga Bucovină.

George Mihai și Andreea Străvoiu ne invită să călătorim, alături de ei, în inima sălbăticiei îmblânzite, în Tinovul Mare, una dintre cele mai interesante rezervații naturale din țară, dar și să ne bucurăm și de un veritabil răsfăț culinar, la păstrăvăria de la poalele Călimanilor.

Într-un prim popas, la Șaru Dornei, ni se deschid larg porțile păstrăvăriei Gura Haitii din Poiana Călimanilor. Aici, mâncărurile pescărești, după rețeta casei, s-au înscris, cu succes, în tradiția locului, iar cei care cunosc acesta vin până aici doar pentru o felie de pâine de casă cu zacuscă, sau un păstrăv prăjit în mălai.

După un răsfăț ca la carte, roventurienii o pornesc într-o plimbare lejeră, prin Tinovul Mare, una dintre cele mai interesante rezervații naturale din țară. În aceste locuri, cu fiecare pas, simți că ai pătruns în inima sălbăticiei și trăiești spectacolul naturii! Mlaștina montană, aflată pe fosta vamă a imperiului cu țara, oferă peisaje uluitoare și naște povești unice, fermecătoare, și totodată, ne oferă și posibilitatea de a afla o sumedenie de lucruri noi, la fiecare popas.

George și Andreea ne poartă pașii, apoi, către un alt loc de poveste, în Poiana Negri, unde o vom cunoaște, prin intermediul emisiunii, pe doamna Mariana, artizanul a nenumărate bunătăți bucovinene.

Nu ratați „ROventura”, sâmbăta aceasta, de la ora 14:30, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

rezervatie naturala roventura tara dornelor turism bucovina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes