ROventura: Timișoara, “Mica Vienă”, un oraș de poveste

“Mica Vienă”, “Capitala Banatului” sau “Orașul de pe Bega”, oricum i-am spune, Timișoara este unul dintre cele mai vechi și mai frumoase orașe din țară, iar “ROventura” ne invită să-l descoperim pe îndelete, la pas.

Timișoara, primul oraș liber de comunism, este și unul dintre cele mai vechi și frumoase din România. George Mihai și Andreea Străvoiu ne invită să-l descoperim la pas, după care ne vom bucura de o experiență culinară desăvârșită la Dumbrăvița.

Timișoara, orașul de unde a pornit Revoluția din 1989, e un amalgam de propuneri interesante când vine vorba de atracțiile turistice. Totuși, centrul, dominat de clădiri care păstrează încă farmecul altor vremuri, este locul pe care-l vom admira, înainte de toate. Promenada de la Operă până la Catedrala Mitropolitană este locul din care roventurienii își încep periplul prin “Orașul Florilor”.

Timișoara, inima Banatului, este primul oraș iluminat electric din Europa, orașul unde peste șapte sute de lămpi electrice au iluminat, în premieră, străzile orașului, în 1884.

Cu fiecare pas spre Piața Unirii, vom fi copleșiți de frumusețea acestui oraș. Piața poartă amprenta secolului al-XVIII-lea și spune de la sine povești una și una. Timișoara poate fi descoperită în fel și chip, în trasee turistice dedicate, sau oricum am alege să cunoaștem această urbe din Vestul țării, dar nu putem neglija aura sa de oraș al Revoluției.

Călătorii noștri ne invită, apoi, să poposim într-un loc numai bun de casă și masă, la Dumbrăvița acolo unde tihna Banatului și aerul mediteranean se împletesc de minune.

Nu ratați, sâmbătă de la ora 15:00, o nouă ediție “ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mica viena orasul de pe bega roventura
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes