Rusia a adus nave de desant în Nordul Europei, întărindu-și poziția strategică

Rusia își întărește prezența militară în Marea Baltică, toate semnalele arătând că pregătește o invazie. Trei nave de desant din Flota Nordului s-au alăturat altor trei nave de acelaşi tip din Marea Baltică, producând îngrijorare în rândul armatei suedeze care şi-a alarmat trupele, anunță Monitorul Apărării și Securității din Suedia.

Nava de desant din clasa Ivan Gren, Proiect 11711, cea mai nouă şi puternic înarmată navă de acest tip din marina rusă, s-a alăturat grupului de vase. Ivan Gren a intrat în dotarea marinei ruse în anul 2018, are o lungime de 135 de metri şi poate lua la bord un batalion dotat cu 13 tancuri, 40 de transportoare şi patru elicoptere de atac.

Un oficial din Ministerul Apărării suedez a declarat că alarma dată în Suedia nu înseamnă apariția unui pericol crescut, ci doar o adaptare la o situație creată. El a mai anunțat că în afară de măsurile vizibile, Suedia va opera și alte măsuri care nu vor fi la vedere.

Conform oficialului militar suedez, multe măsuri şi dislocări de trupe vor fi în apropierea Insulei Gotland, care este dispusă la aproximativ 300 de kilometri de enclava rusească Kaliningrad.

O astfel de manevră a realizat Rusia şi în Marea Neagră, anul trecut, când a mobilizat mai multe nave de desant pentru un exerciţiu realizat pe coastele peninsulei Crimeea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

armata rusainvazie rusianave desantnave rusesti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes