Rusia anunţă că a distrus un depozit de armament ucrainean cu rachete hipersonice Kinjal – VIDEO

Rusia anunţă a distrus un depozit de armament ucrainean cu rachete hipersonice Kinjal. Foto: captura youtube/Rusia
Rusia anunţă a distrus un depozit de armament ucrainean cu rachete hipersonice Kinjal. Foto: captura youtube/Rusia

Un depozit de armament din vestul Ucrainei a fost distrus cu rachete hipersonice Kinjal (”Pumnal”), anunță Ministerul rus al Apărării.

‘‘La 18 martie, sistemul de rachete hipersonice Kinjal, rachete balistice hipersonice, a distrus un depozit subteran important de rachete și muniție de aviație ale trupelor ucrainene în localitatea Deliatin, regiunea Ivano-Frankivsk”, a declarat Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, în cadrul unei conferințe de presă susţinută sâmbătă, 19 martie.

Racheta hipersonică rusă Kinjal, la fel ca 3M22 Zircon, nu poate fi detectată de radar din cauza vitezei, ceea ce face ca sistemele de apărare antirachetă precum cele folosite de ucraineni să fie prea lente.

Racheta a fost definită în mai multe rânduri drept “super-arma” de care dispune Vladimir Putin. Destinată să elimine navele şi ţintele terestre, Kinjal este o rachetă care poate fi înarmată cu focoase nucleare sau cu explozivi mari, şi poate să provoace daune semnificative prin simpla lovire a ţintei.

Mai multe MiG-31 înarmate cu rachete Kinjal au fost trimise de la baza aeriană Solţi la baza aeriană navală Cerniahovsk, între Belarus şi Polonia, la începutul lunii februarie 2022.

La jumătatea lunii februarie, Ministerul rus al Apărării a lansat imagini care arată că a fost folosită pe o ţintă la sol în timpul exerciţiilor, în Belarus. Ria Novosti, citată de presa internaţională, subliniază că este prima oară când racheta hipersonică este folosită în Ucraina.

Kinjal este un complex de aviație cu o rachetă aerobalistică hipersonică de înaltă precizie, creată pe baza interceptorului de luptă cu rază lungă modernizat MiG-31 – MiG-31K, are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de zece ori mai mare decât sunetul şi poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională. Zece avioane de luptă interceptoare MiG-31K Kinjal sunt în serviciul de luptă experimental în Districtul Militar Sudic.

VIDEO Lansare rachetă supersonică KINJAL

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac kinjalkinjalrachete supersonicerazboi ucraina
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes