Rusia masează trupe suplimentare şi echipament militar în regiunea Kursk, de la graniţa cu Ucraina

Știri externe
Știri externe

Rusia şi-a mutat forţe şi echipamente suplimentare în regiunea Kursk, aflată la graniţa cu Ucraina, pentru a proteja frontiera şi pentru a asigura securitatea, a declarat luni guvernatorul regional Roman Starovoit, citat de agenţia de presă Interfax, relatează Reuters.

Autorităţile locale spun că regiunea rusă Kursk, care se învecinează cu regiunea Sumî, din nord-estul Ucrainei, a fost supusă în mod repetat bombardamentelor ucrainene de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape un an.


O parte din trupele ruseşti au intrat atunci din regiunea Kursk, deşi zonele din nord-estul Ucrainei pe care le-au ocupat au fost de atunci recucerite de forţele Kievului.

Guvernatorul rus Roman Starovoit a declarat într-o şedinţă a guvernului regional că în Kursk a fost deja format un contingent solid de personal din forţele armate, poliţiştii de frontieră şi din agenţiile de aplicare a legii, dar că “este necesar să se ofere un sprijin cuprinzător pentru primirea, desfăşurarea şi aranjarea forţelor suplimentare”.

Kievul a avertizat în repetate rânduri că Rusia ar putea face o nouă încercare de a cuceri părţi din nord-estul Ucrainei, subliniind sporirea activităţii militare comune în Belarus, aliat apropiat al Rusiei, un alt punct pe unde s-a făcut invazia din februarie 2022, Belarusul fiind la aproximativ 200 km vest de provincia rusă Kursk.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

kursk trupe rusesti
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes