Rusia nu se oprește la Ucraina! A avertizat Finlanda să nu adere la NATO, altfel…

Rusia nu se oprește la Ucraina! A avertizat Finlanda să nu adere la NATO, altfel...
Rusia nu se oprește la Ucraina! A avertizat Finlanda să nu adere la NATO, altfel...

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat, vineri, pe o rețea de socializare, Finlanda că orice încercare de aderare la NATO ar avea ”repercusiuni politice şi militare”.

Mesajul transmit pe Twitter este o ameninţare directă la statul nordic, care a rămas neutru de peste un secol.

”Considerăm că angajamentul guvernului finlandez pentru o politică nealiniată militar este un factor important pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în nordul Europei. Intrarea Finlandei în NATO ar avea repercusiuni politice şi militare serioase”, a scris ministrul Serghei Lavrov, pe pagina sa de Twitter.

Atacul militar total al Rusiei asupra Ucrainei, o naţiune suverană care nu a reprezentat nicio ameninţare pentru graniţele sale, a făcut ca mai multe ţări din Europa să-şi regândească deciziile de a nu adera la NATO.

Joi, premierul finlandez Sanna Marin a declarat că invazia rusă va schimba dezbaterea de lungă durată din Finlanda cu privire la apartenenţa la NATO.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avertisment finlandafinlandalavrovnato
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes